Kuma vrea crestere de 40%

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

09.01.2008 - Business Standard

Producatorul danez de elemente pentru baie si-a bugetat pentru anul acesta o crestere a afacerilor cu 40%, pana la 2,8 milioane de euro.

Kuma estimeaza si un avans al profitului cu 20% fata de cel previzionat pentru 2007. Filiala locala a companiei daneze si-a propus si o crestere cu 30% a productiei dupa investitii de 300.000 de euro. In primele zece luni din 2007, Kuma a realizat vanzari de 1,9 milioane de euro, circa 70% fiind asigurate de exporturi, 60% din total vizand piata nordica. Pana la sfarsitul anului, cifra de afaceri prognozata este de doua milioane de euro, cu 20% mai mare decat cea inregistrata in anul precedent. Conform Cameliei Martinescu, CEO Kuma Romania, cresterea are la baza dinamica pietei constructiilor. “Cifra de afaceri pe 2008 prognozata de Kuma se bazeaza pe piata din Romania si tarile din jur.

Un impact major il va avea comercializarea mobilierelor de bucatarie si baie, firma noastra devenind promotor exclusiv pentru un mare producator de mobilier baie si bucatarii scandinav”, a precizat Martinescu. Cea mai importanta investitie a companiei pe piata romaneasca a fost realizata in 2006, in urma constructiei fabricii de la Banesti, in apropiere de Campina, investitie de doua milioane de euro. Anul acesta investitiile firmei au fost de doar 50.000 de euro, iar pentru anul viitor au fost bugetate investitii de 300.000 de euro. Investitiile totale bugetate pentru urmatorii trei ani sunt de 0,5 milioane de euro. Principalii dealeri Kuma din Romania sunt Delta Distribution, Ambient, Global si Arthema. Compania daneza este prezenta pe piata din Romania din 1999, din 2006 avand si centru de productie.

Ovidiu Lefter