kika isi deschide primul magazin in Romania

Retail

09.04.2008 - Cotidianul

Retailerul austriac de mobila kika vrea sa deschida in urmatorii ani opt magazine in Romania, dintre care doua-trei numai in Bucuresti.
 
Prima unitate a austriecilor va fi inaugurata cel mai probabil la finele lui noiembrie-inceputul lui decembrie in cadrul cartierului rezidential West Park din cartierul bucurestean Militari. Magazinul va avea o suprafata de 27.000 de metri patrati (inclusiv depozitele) si va oferi in jur de 50.000 de articole, din care in jur de 10% vor fi de productie autohtona.

De asemenea, compania a achizitionat teren in Oradea, Timisoara si Constanta, fiind in cautarea de noi locuri si in Capitala, in afara de cea din Militari.

"Momentan nu avem o alta locatie in Bucuresti. Sintem insa in cautari. Intr-un oras ca Bucurestiul, ideea este de a avea doua-trei magazine", a declarat Paul Koch, managing director kika.
 
Investitia medie intr-un magazin de suprafata mare variaza intre 18 si 25 de milioane de euro.

Conceptual, kika se adreseaza unor segmente largi de populatie, fiind atit pentru cei care isi permit produse exclusiviste, de marca, cit si pentru cei cu bugete mai mici.

Alina Stanciu