Israelienii de la Gindi construiesc apartamente pentru medicii romani

Constructii

22.06.2009 - Business Standard

Grupul Gindi, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel si din Europa, va transforma proiectul de apartamente de lux mari pe care il dezvolta in Bucuresti in apartamente destinate medicilor si farmacistilor, a declarat Ori Levy, directorul general al companiei.

Compania construieste in cartierul Vitan din Bucuresti un ansamblu rezidential de patru cladiri, cu 324 de apartamente, cu o suprafata totala construita de 25.000 de metri patrati. Intregul complex, cu parcari proprii, sisteme de securitate video si alte facilitati, este amplasat pe un teren de 5.300 de metri patrati.

“Am schimbat intregul proiect din Romania astfel incat, de la apartamentele scumpe, de 180.000-200.000 de euro, la care se adauga TVA plus rezervarea locului de parcare, am ajuns la apartamente de 80.000-85.000 de euro pentru doua camere si 55-60 de metri patrati. Strategia noastra este sa ne adresam comunitatilor profesionale, precum avocati, contabili, medici, avand in vedere experienta de acest fel acumulata in Israel si relatiile foarte stranse in special cu comunitatea medicala”, a aratat Levy.

El a aratat ca exista deja 25-30 de angajamente pentru aceste apartamente, venite din partea comunitatii medicale, acestea urmand sa fie vandute in bloc pana pe 10 iulie.

Conform oficialului Gindi Group, fondurile speculative nu mai sunt foarte interesate de piata romaneasca, spre deosebire de anii trecuti.

“Piata nu mai este pentru speculatori, ci doar pentru profesionisti. Ce a fost creat pana acum s-a bazat doar pe o estimare generala a pietei, in care au fost pompati banii fondurilor de investitii”, a mai spus Levy.

El a mai aratat ca strategia de marketing abordata de Gindi Group este concentrata pe cunoasterea in detaliu a nevoilor clientilor de pe diverse piete, iar in acest sens sunt incheiate parteneriate cu companii locale.

“Proiectarea cladirilor tine cont de necesitatile clientilor si trebuie sa vedem pentru ce sunt dispusi acestia sa plateasca si pentru ce nu. Ne ia, de regula, intre sase luni si un an pentru a intelege cine este clientul. In Romania exista cerere pentru proiecte rezidentiale, insa clientii nu pot plati mai mult de 30-35% dintr-un venit net pe familie de 1.200-1.800 de euro pe luna. La o rata de 500-600 de euro pe luna, acesti clienti pot spera la un credit de maximum 100.000 de euro, ast

fel incat nu pot dori un apartament mai scump”, a adaugat Levy.

Compania mai detine un teren de 16.000 de metri patrati pe platforma Tractorul din Brasov, unde intentioneaza sa dezvolte un complex de apartamente cu un pret de 1.000-1.200 de euro/metru patrat.

“Pe terenul din Brasov intentionam sa construim apartamente pentru clasa medie, la preturi de 1.000-1.200 de euro pe metru patrat. Cautam, de asemenea, si alte oportunitati in tara, unde sa dezvoltam proiecte similare”, a continuat oficialul Gindi Group.

Gindi Group, detinuta de familia Gindi, este listata la Bursa din Tel Aviv. Din anul infiintarii, in 1970, si pana in prezent, compania a livrat 25.000 de apartamente in Europa si Israel.

Firma, unul dintre cei mai respectati dezvoltatori imobiliari din Orientul Mijlociu, a construit orase intregi in Israel, printre acestea numarandu-se Rishon Le’tzion, al treilea oras ca marime din tara.