Investitorul Cathedral Plaza: Acuzatiile la adresa lui Paleologu sunt neintemeiate

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

25.09.2009 - Business standard
Investitorul Cathedral Plaza: Acuzatiile la adresa lui Paleologu sunt neintemeiate

Millennium Building Development, investitorul “Cathedral Plaza”, cladirea de birouri care se construieste in apropierea Catedralei Sf. Iosif de pe Calea Victoriei, sustine ca orice acuzatie de dezinteres si de sprijinire a unor agende private la adresa ministrului Culturii, Theodor Paleologu, nu poate fi decat neintemeiata.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Ministerul Culturii, ministrul in exercitiu a format la mijlocul acestui an o comisie care sa reanalizeze proiectul din perspectiva celor doua parti implicate. In acelasi timp, intr-o scrisoare din 1999 adresata de catre Arhiepiscopie ministrilor de la acel moment, Ion Caramitru (Ministerul Culturii) si Nicolae Noica (Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriale), reprezentantii Bisericii se declarau de acord cu proiectul construirii cladirii de birouri in vecinatatea Catedralei, atat timp cat fatada cladirii va fi tratata cu materiale care sa se armonizeze cu fatada acesteia.

Millennium Building Development avea in plan, in urma cu zece ani, transformarea zonei intr-un spatiu public cultural si comercial si propunea ca zona sa se numeasca Piata Catedralei.