Investitor, caut proprietar de teren in Bucuresti

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

19.12.2007 - Adevarul

Asocierea dintre dezvoltatori si posesorii de parcele situate in centrul Capitalei, o noua tendinta in dezvoltarea afacerilor imobiliare.

Bucurestenii care detin terenuri in zone centrale, pretabile unor dezvoltari imobiliare de marime medie, se lasa tot mai greu convinsi sa-si vanda proprietatea.

Mai nou, posesorii unor parcele mai mari de 1.000 de metri patrati prefera varianta asocierii cu dezvoltatorii si impartirea profitului la finalizarea constructiei. Analistii vorbesc chiar de conturarea unei tendinte in acest sens pe piata imobiliara.

Companiile de nivel mediu si mic care nu-si pot permite sa sustina financiar atat achizitia terenului, cat si constructia propriu-zisa sunt cele mai interesate de acest tip de asociere. Calin Clinciu, director de comunicare al agentiei Euroest, a declarat pentru „Adevarul" ca nu se poate vorbi de un fenomen, dar ca tendinta exista, mai ales in randul investitorilor de nivel mediu.


„Acest tip de asociere este preferat mai ales de cei care doresc sa construiasca unul-doua blocuri, nu de marii dezvoltatori de pe piata. Pentru acestia din urma e greu sa ajunga la un numitor comun cu proprietarul", spune Clinciu.

Andrei Panait