Investitiile imobiliare din Europa, in crestere, dar departe de nivelul din 2008

Imobiliare

06.11.2009 - Wall street

Volumul total al investitiilor din piata proprietatilor comerciale (birouri, retail si spatii industriale) a crescut cu 13% in trimestrul al treilea trimestul al treilea fata de trimestrul al doilea, pana la 13,5 miliarde de euro, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ.

Desi in crestere, investitiile imobiliare din trimestrul al treilea reprezinta mai putin de jumatate din volumul atins in aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au tranzanctionat proprietati comerciale in valoare de 30,2 miliarde de euro.

In utlimele trei luni, cele mai multe investitii din Europa s-au concentrat pe segmentul spatiilor de birouri, atingandu-se un volum de cinci miliarde de euro. Cele mai active piete au fost Marea Britanie, Spania si Germania, iar cea mai mare tranzactie a fost cea prin care Blackstone a preluat jumatate din Broadgate, un proiect imobiliar cu o suprafata de 130.000 mp din Londra, in schimbul a 1,156 miliarde de euro.

Urmatoarea tranzactie, in valoare 1,154 miliarde euro, a fost incheiata de compania Tree Inversiones Inmobiliarias, care a achizitionat un portofoliu al bancii BBVA din Spania.