Investitiile comerciale din Europa au crescut cu 30% in T3

Imobiliare

05.10.2009 - Wall street

Commercial real estate investment in Europe increased 30% in Q3

Volumul de investitii in segmentul comercial din Europa, mai exact in spatii de birouri, logistice si de retail, a crescut cu 30% in trimestrul al treilea, ajungand la 13,8 miliarde de euro, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Investitiile in sectorul comercial european au crescut de la 10,7 miliarde euro, in T2, la 13,8 miliarde de euro, dar chiar si asa, valoarea este sub media de 30 miliarde de euro din ultimii ani.

Principalii factori care au favorizat cresterea s-au datorat activitatilor din Marea Britanie (o crestere cu 50%, de la 3,6 miliarde de euro la 5,3 miliarde de euro), urmata de Germania, care a semnalat o crestere de 40%, de la 1,9 miliarde de euro la 2,75 miliarde de euro. In Franta, volumul a ramas constant, inregistrandu-se tranzactii de 1,8 miliarde de euro.

"Activitatea in Europa continua sa fie dominata de trei mari piete, Marea Britanie, Germania si Franta, a caror activitate cumulata atinge 70% din volumul total in T3 2009”, a declarat Magali Marton, director de cercetare al DTZ pentru Europa Continentala si Orientul Mijlociu.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro in anul 2008.