Investitii imobiliare in sudul Timisoarei

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

17.12.2007 - Evenimentul Zilei

In zona Soarelui, se vor construi in urmatorii doi ani peste 300 de apartamente moderne, la pretul de 1.200 de euro metrul patrat.

Aproape 300 de apartamente noi vor fi gata in 2009 in cartierul Soarelui din Timisoara, doi dezvoltatori imobiliari avand aprobate proiecte pentru blocuri de locuinte. Unul dintre proiecte prevede construirea unui bloc turn care va fi cea mai inalta cladire de locuinte din zona de sud a orasului. Cinci blocuri noi vor fi ridicate in zona, incepand de anul viitor.

Grecii investesc cel mai mult

Cea mai improtanta investitie este realizata de compania Urban Development & Construction cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2006, avandu-l ca proprietar pe cetateanul grec Antonios Stamos Faraklas. Grecii au toate aprobarile pentru un complex imobiliar cu 250 de apartamente, situat intre Cristalului si Uranus.

„Proiectul cuprinde construirea a patru blocuri. Cel mai inalt bloc va avea 12 etaje, iar restul sunt de sapte etaje, cu ultimul etaj retras. Valoarea totala a investitiei este de peste 20 de milioane de euro si planificam sa finalizam complet complexul imobiliar in maxim doi ani”, a declarat Cristian Hanu, consultant al dezvoltatorului Urban Development & Construction.

Compania detine o parcela de 7.400 de metri patrati, din care numai 40 la suta este ocupata cu constructii. „Sub intreaga parcela este o parcare subterana, iar pe zona neocupata de cladiri vom amenaja spatii verzi”, explica Hanu. Proiectul, aprobat de Consiliul Local printr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) din octombrie, cuprinde si parcari terane in fata blocurilor precum si spatii comerciale in suprafata de aproximativ 2.800 de metri patrati.

„La parter vor fi spatii comerciale, la etajul intai birouri si, in rest, locuinte. Lucram de un an de zile la documentatia pentru acest proiect”, a declarat Hanu. In momentul de fata este demarata imprejmuirea proprietatii pentru amenajarea santierului. Urban Development & Construction mai intentioneaza sa demareze si alte proiecte imobiliare in Timisoara.

Madalin Bot