Investitia initiala pentru o franciza imobiliara costa intre 50.000 si 100.000 de euro

Imobiliare

08.07.2008 - The Money Channel
Investitia initiala pentru o franciza imobiliara costa intre 50.000 si 100.000 de euro
Companiile imobiliare au inceput sa simta presiunea clientilor din ce in ce mai pretentiosi fata de serviciile oferite. Nevoia de know-how extern si suportul unui brand international pot fi avantaje pentru un jucator pe o piata competitiva, cum este cea imobiliara. Una dintre solutii este sistemul de franciza. Investitia initiala intr-o franciza imobiliara poate ajunge la cateva zeci de mii de euro, dar timpul de amortizare este foarte scurt.

Francizarea in domeniul imobiliar este o modalitate de a face afaceri care beneficiaza, in primul rand, de sustinerea unui brand puternic. In plus, sistemele de pregatire, de vanzare si de suport sunt bine puse la punct, eficienta lor fiind dovedita pe pietele imobiliare mature. Pregatirea de specialitate se ofera atat agentilor imobiliari, cat si managerilor de companii, care se numesc si brokeri. Daca in alte tari europene si la nivel mondial, este foarte populara, la noi insa, ideea de franciza imobiliara este relativ noua. Sunt doar cativa francizori care au intrat pe piata in ultimii doi ani: RE/Max, Century 21 si Coldwell Banker.

Investitia initiala pentru deschiderea unei agentii imobiliare in sistem de franciza poate fi intre 50.000 si 100.000 de euro, in care este inclusa si redeventa initiala. In taxa de redeventa, care este de 20-25 de mii de euro, sint incluse cursurile de pregatire pentru agenti si brokeri, dreptul de folosire a brandului si a sistemului de listare si de vanzari.