Investitia in cartierul Bonjour Residence a crescut cu 30 de milioane de euro

Constructii

10.07.2008 - Clujeanul
Compania Mao Imobiliare, dezvoltator imobiliar cu capital mixt romano-italian, care realizeaza in parteneriat cu firma Elite Grup un proiect imobiliar in Cluj, a anutat ca valoarea investitiei din cartierul Bonjour Residence, situat in zona Buna Ziua a municipiului Cluj-Napoca, a crescut pana la 120 de milioane de euro.
 Ansamblul, constand in peste 1.200 de apartamente, va avea o suprafata totala de 150.000 mp si va cuprinde 10 blocuri pe o suprafata de 60.000 mp, spatii comerciale care vor acoperi 6.000 mp, cladire de birouri clasa A pe o suprafata de 17.000 mp si 14.000 mp de circulatie pietonala. Reprezentantii investitorilor estimeaza ca proiectul din zona Buna Ziua va aduce un profit de aproximativ 40 de milioane de euro.

“Valoarea investitiei se ridica in prezent la aproximativ 120 de milioane de euro, chiar daca initial valoarea a fost estimata la doar 90 de milioane de euro, iar valoarea de vanzare a intregului ansamblu se ridica la 160 de milioane de euro. Trebuie avut in vedere evolutia preturilor terenurilor in ultima perioada si, de asemenea, costurile pentru aducerea utilitatilor in zona”, a declarat pentru Ziarul Financiar, editia de Transilvania, Georgiana Man, director de marketing al agentiei imobiliare Nobila Casa, care detine dreptul de exclusiv de vanzare a imobilelor din Bonjour Residence.

Pana in prezent, din ansamblu s-au vandut peste 70 de apartamente cu una, doua si trei camere, pretul de achititie fiind intre 1000 si 1500 de euro metrul patrat.
Reprezentantii dezvoltatorului au declarat ca, la sfarsitul lunii septembrie, se vor finaliza primele 4 blocuri, investitia pentru aceste patru blocuri ajungand pana in prezent la 10 milioane de euro, la care se mai adauga alte 6 milioane de euro pentru finisaje. In cazul blocurilor situate in centrul ansamblului, lucrarile vor incepe la inceputul anului 2009, dupa care se va continua cu constructia cladirilor pentru birouri.

Bogdan Popescu