Intrarea pe productie dubleaza businessul Danfoss

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

21.07.2009 - Business Standard

Prima fabrica din Romania a producatorului danez de solutii si componente pentru termoficare Danfoss, inaugurata in luna iunie, va dubla cifra de afaceri a companiei in 2009, pana la un nivel de 14 milioane de euro.

“Afacerile noastre se vor dubla, dupa ce, in 2008, am incheiat cu aproximativ sapte milioane de euro, peste 50% din productie urmand sa fie vandute la export, in tari ca Italia, Slovenia sau Austria”, a declarat pentru Business Standard Mihai Gustiuc, administratorul firmelor Danfoss Romania si Schmidt-Bretten Technology.

Fabrica este amplasata in localitatea Popesti-Leordeni, are o suprafata de 6.800 mp si va produce module de termoficare si schimbatoare de caldura pentru piata din Romania, precum si pentru alte piete din Europa. In cadrul unitatii vor fi realizate si produsele companiei Schmidt-Bretten Technology, preluata de Danfoss in anul 2006.

In 2007, afacerile cumulate ale celor doua firme au totalizat 12,5 milioane de euro. Grupul Danfoss are trei divizii specializate in componente pentru refrigerare si aer conditionat, tehnica incalzirii si actionari electrice, iar principalii concurenti pe piata locala sunt ICPIAF Cluj si General Fluid.