Intra bani de la stat in bancile de locuinte

Finante Banci

05.05.2009 - Cotidianul

Raiffeisen BpL, HVB BpL si BCR BpL au anuntat ca au virat in conturile clientilor primele de la stat aferente economiilor realizate in anul 2008.
 
Clientii celor trei banci de locuinte prezente pe piata locala au incasat prima de stat aferenta anului 2008. “Cele peste 56.000 de contracte BCR BpL, pentru care clientii au facut depuneri pana la sfarsitul anului 2008, beneficiaza de prima de stat de 15% din sumele economisite, nu mai mult de 150 de euro (contravaloarea in lei). Peste 3,3 milioane de lei au fost virati in conturile clientilor”, arata un comunicat al BCR Banca pentru Locuinte.

HVB Banca pentru Locuinte a incasat in numele clientilor sai prima de stat aferenta economiilor realizate de acestia in cursul anului 2008, in valoare de aproape 0,5 milioane de euro.

In cei cinci ani de functionare, clientii HVB Banca pentru Locuinte au beneficiat din partea statului de prime totale in valoare de circa 1,5 milioane de euro. Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat in conturile clientilor sai aproximativ 15 milioane de euro, reprezentand cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 pana in prezent.

Incepand cu anul 2009, nivelul primei de stat se ridica la 25% din valoarea sumei economisite anual (dar nu mai mult de echivalentul in lei a 250 euro). De asemenea, de nivelul maxim al primei de stat pot beneficia acum toti clientii bancilor de economisire-creditare indiferent de varsta si/sau numarul de copii. HVB Banca pentru Locuinte urmeaza sa fuzioneze cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte, proces ce se asteapta a fi finalizat in al treilea trimestru al acestui an.