International VELUX Award – inca o luna pentru inscrieri

MARKETING / PROMOVARE

03.02.2010 - Curierul national

Bucuresti, 2 februarie 2010 – Termenul de inscriere la concursul international pentru studentii la arhitectura, International VELUX Award, a fost prelungit pana la 1 martie 2010.

Peste 700 de studenti din intreaga lume si-au anuntat deja participarea la IVA 2010. Pe fondul proiectelor numeroase in care sunt implicati studentii in aceasta perioada a anului universitar, organizatorii au decis prelungirea termenului de inscriere pana la 1 martie 2010.

Juriul International VELUX Award este alcatuit din reprezentanti ai marilor birouri de arhitectura, precum:
Nathalie de Vries – MVRDV, Olanda
Kim Herforth Nielsen – 3XN, Danemarca
Momoyo Kaijima - Atelier Bow-Wow, Japonia
Will Bruder  - Will Bruder+Partners, SUA

Din juriu mai fac parte doi profesori de arhitectura din universitati de renume:
Magda Mostafa – profesor la Cairo University/Progressive Architects (Egipt) si presedintele juriului in cadrul competitiilor organizate de Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA)
Stefano Musso – profesor la Universita degli Studi di Genova (Italia) si vicepresedintele  Asociatiei Europene a Scolilor de Arhitectura (EAAE).

Membrul juriului desemnat din partea VELUX este Keith Riddle - General Manager VELUX Marea Britanie si Irlanda.

„In cursul lunii iunie, membrii juriului se vor reuni la Copenhaga pentru a analiza sutele de lucrari din lumea intreaga inscrise in concurs si vor alege castigatorul si mentiunile speciale”, a declarat Alexandra Maier, arhitect, VELUX Romania.

Tema propusa de VELUX pentru editia din acest an a International VELUX Award este “Light of Tomorrow”. Pe www.thedaylightsite.com participantii pot gasi resurse de inspiratie, sub forma cercetarilor si publicatiilor, avand ca subiect central lumina naturala.
 
Realizat in cooperare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si Asociatia Europeana a Scolilor de Arhitectura (EAAE), International VELUX Awards este un concurs international adresat studentilor, ce propune implicarea activa a acestora in proiecte sustenabile de arhitectura.   

Mai multe informatii se gasesc pe website-ul dedicat competitiei: iva.velux.com.

Grupul VELUX imbunatateste spatiile de locuit aducand lumina naturala si aer proaspat prin acoperis. VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda si lucarne, impreuna cu solutii pentru acoperisurile plate. Grupul furnizeaza numeroase tipuri de rulouri decorative si parasolare, obloane, produse de instalare, dispozitive de comanda si control, panouri termice pentru acoperisuri. Grupul VELUX detine unitati de productie in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, comanie cu raspundere limitata detinuta de catre familie si fundatii. Pentru detalii, vizitati www.velux.com.