Insule exotice de milioane de euro, scoase la vanzare in Romania

TENDINTE , Imobiliare

18.12.2007 - Gandul
Insule exotice de milioane de euro, scoase la vanzare in Romania

De acum, romanii cu bani isi pot cumpara insule in cele mai exotice locuri ale lunii prin intermediul firmei de consultanta imobiliara Coldwell Bankers Affiliates of Romania. Reprezentanti companiei spun ca au lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente si pe piata romaneasca si ca se adreseaza in special persoanelor cu venituri mari si foarte mari, care fac aceste achizitii fie in scop personal, ca destinatie de vacanta, fie in scop investitional. Preturile difera in functie de pozitionare, acces, dezvoltarea zonei (utilitati, infrastructura) si facilitatile existente. Spre exemplu, in acest an, un afacerist roman a cumparat un teren de 1.000 de metri patrati in Insula St. Maarten din Caraibe.

Cei interesati pot alege locatia dorita dintr-un catalog care cuprinde 27 de insule din America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud. Preturile pornesc de la cateva sute de mii de euro si ajung pana la 27 de milioane de euro, insa nu pe toate insulele exista dezvoltari imobilare. Pentru cele care nu au nici o constructie, investitia aditionala pentru o casa cu doua dormitoare si toate utilitatile necesare instalate poate ajunge pana la 136.000 de euro.

Vecin cu milionarii

Cea mai scumpa insula este Motu Tane localizata in Bora Bora, la noua ore distanta de Los Angeles si 45 de minute de Papeete, capitala insulei Tahiti, si poate gazdui pana la 20 de persoane. Pretul de vanzare este de 27 de milioane de euro. Achizitionarea insulei poate fi o adevarata afacere si asta pentru ca in prezent aceasta se inchiriaza cu 43.000 de dolari pe noapte si 301.000 de dolari pe saptamana pentru un grup de 20 de persoane, cu tot cu mese si cazare.

Insula Blue Lagoon din arhipeleagul Fiji este o alta proprietate pe care cei de la Coldwell Bankers au introdus-o in catalog. Pretul de vanzare este de 25 de milioane de euro pentru o suprafata de 93 de hectare. Cel care o va cumpara va fi vecin cu Mel Gibson care a cumparat cu ceva timp in urma aici insula Mago.

O alta insula, al carei pret este de 10,2 milioane euro este insula Magic, tot din Bora Bora si are o suprafata de 1,4 hectare. Pe insula se afla doua vile a caror suprafata este de 130, respectiv 110 metri patrati. O alta insula, care costa trei milioane de euro, mai putin chiar si decat o casa de lux in centrul Capitalei, cu o suprafata de zece hectare este Little Eden Cay, in apropiere de Nicaragua.

In oferta celor de la Coldwell sunt incluse si insule a caror pret este mai mic decat cel al unui apartament cu patru camere si o suprafata de 165 de metri patrati in Soseaua Nordului care costa 450.000 de euro. Astfel, o insula cu o suprafata de doua hectare costa 340.000 de euro, iar una in Belize cu o suprafata de 0,5 hectare costa 442.000 de euro.

Lux de 120 de milioane de dolari

Conform site-ului Luxury Real Estate.com, compania Coldwell Banker, mai are si alte insule spre vanzare, insa nu pe piata romaneasca. Cea mai mare valoare a unei insule ajunge la 120 de milioane de dolari pentru insula Daydream din Marea Bariera de Coral a Australiei, urmata de insula Te’tiaroa Atoll ce are un pret de 80 de milioane de dolari si a apartinut actorului Marlon Brando.