Inflatie de oferte imobiliare

Imobiliare

24.07.2008 - Jurnalul National
Inflatie de oferte imobiliare

Va anuntam in numarul trecut al suplimentului nostru ca va vom aduce la cunostinta rezultatele unui  cit de cit incurajant studiu facut de Agentie.NET pe baza monitorizarii serviciului anunturiparticulari.ro. Precizam ca acest serviciu consta in monitorizarea zilnica a tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. Potrivit acestui studiu, numarul apartamentelor si terenurilor scoase la vinzare in Bucuresti a crescut cu 58% intr-o singura luna, inregistrind o inflatie de oferte imobiliare.

Preturi cu pina la 6,2% mai mici

Cele mai multe apartamente scoase la vinzare au fost cele cu doua camere. In luna iunie au fost inregistrate 1.538 de oferte pentru acest segment de imobile, cu 50% mai multe decit in luna mai.

Oferta de pe piata imobiliara din Bucuresti a inregistrat in ultima luna maxime si in ceea ce priveste terenurile scoase la vinzare de proprietari, respectiv 956 de oferte in luna iunie, fata de 508 in luna mai. Cresterea numarului de oferte scoase pe piata a influentat si preturile solicitate de proprietari. Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut in luna iunie cu procente cuprinse intre 1,5% si 6,2% fata de luna mai. Pretul mediu al unui apartament cu doua camere a fost in luna iunie de 114.000 de euro, in scadere cu 2.000 de euro fata de luna mai. In ciuda scaderii pretului in luna iunie, apartamentele cu doua camere ramin cu 34% mai scumpe in luna iunie 2008 fata de iunie 2007, cind pretul mediu a fost de 85.000 de euro.

Desi scaderea preturilor nu este una dramatica, ea confirma blocajul inregistrat pe piata in aceasta perioada si este de asteptat sa continue, ajungind in toamna pina la nivelul mediu al preturilor inregistrate anul trecut.

 Otilia Vintila