Indicatorul Imobiliar Online, un serviciu unic oferit de TopEstate.ro

Imobiliare

Topestate.ro oferă în exclusivitate clienţilor săi un barometru unic ce indică cu exactitate preţul corect al unui imobil, raportat la preţul mediu al pieţei Românii interesaţi de achiziţia unui imobil au acum la dispoziţie un intrument unic de analiză ce le va permite să afle preţul corect al locuinţei pe care vor să o achiziţioneze. Este vorba de Indicatorul Imobiliar Online, realizat şi oferit de www.topestate.ro.

Portalul prezintă în premieră pentru România un model eficient de abordare a pieţei imobiliare pentru a determina preţul real al unui imobil, şi anume prin raportarea valorii locuinţei vizate de către client la preţul mediu al zonei. Principiul se aplică şi la scară largă, prin compararea preţului mediu al tuturor garsonierelor sau apartamentelor dintr-un judet cu preţul mediu pe ţară. Calculul este dinamic, realizat în timp real, în funcţie de opţiunile selectate de utilizator şi de rezultatele căutarii ofertelor pe www.TopEstate.ro. Rezultatele oferă informaţii relevante, care ajută pe de o parte în formarea unei opinii corecte asupra evoluţiei preţurilor pe piaţa imobiliară, iar pe de altă parte în luarea celei mai bune decizii de achiziţie. “Prin lansarea Indicatorului Imobiliar, introducem pe piaţa imobiliară un concept unic, superior de comparare online a ofertelor imobiliare.

Obiectivul major al acestui barometru este de a ajuta cumpărătorii de imobile să se orienteze prin multitudinea de oferte ale agenţiilor şi persoanelor particulare, astfel încât să afle care este cel mai potrivit preţ pe care îl pot negocia, în acord cu bugetul alocat achiziţiei. Ajutorul real pe care il oferă indicatorul cumpărătorilor este cu atat mai important dacă ne gândim la conjunctura pe care o traversăm, la problemele pieţei imobiliare şi la dificultăţile cu care se confruntă clienţii în obţinerea finanţării necesare achiziţiei”, declară Mihai Stan, managerul www.TopEstate.ro

Astfel, când utilizatorul accesează pagina de start pe judeţul dorit, TopEstate.ro afişează preţul mediu al diferitelor tipuri de locuinţe din acel judeţ, în comparaţie cu preţul mediu pe ţară. Dacă utilizatorul foloseşte modulul de căutare (aflat în partea de sus a paginilor de afişare oferte), va fi afişat preţul mediu al selecţiei făcute în comparaţie cu preţul mediu pe întreg judeţul. Intrand in vizualizarea unei anumite oferte, comparatia se va face cu celelalte oferte echivalente din acea zona. Despre TopEstate.ro TopEstate.ro, a fost lansat la începutul lunii mai 2009, devenind din prima clipă cel mai serios concurent al segmentului de portaluri imobiliare. Serviciile sunt caracterizate printr-o adresabilitate foarte mare, concentrate în principal către particularii interesaţi de o achiziţie imobiliară, altor persoane ce vor să fie la curent cu situaţia oportunităţilor în afacerile imobiliare, precum şi către agenţiile imobiliare, pentru care există un pachet de servicii profesionale gratuite. In prezent, pe www.TopEstate.ro există mai mult de 15.000 de oferte si peste 1.500 de utilizatori activi cu cont înregistrat, o adevărată comunitate imobiliară ce împărtăşeşte informaţii şi opinii ce se doresc a transforma pozitiv lumea imobiliară prin educaţie investiţională şi transparenţă.