In urmatorii cinci ani vor fi livrate 65.000 de apartamente noi in Bucuresti

Imobiliare

ImagePotrivit unui studiu despre piata imobiliara din Bucuresti realizat de compania Regatta, se estimeaza ca, in urmatorii 3 - 5 ani, numarul total de apartamente noi livrate va fi de aproximativ 65.000 de unitati.

Zona de nord dispune de suprafete ample, ceea ce permite dezvoltarea pe orizontala a imobilelor, fiind realizate ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni (de pana la 4.600 de unitati), cu concepte complexe (precum Cosmopolis sau proiectul Baneasa), care se desfasoara pe suprafete mari, dar si cladiri de mici dimensiuni (sub 50 de unitati). Partea de nord a Capitalei detine un procent de 38,10% din totalul locuintelor care vor fi disponibile in urmatorii 3 - 5 ani, totalizand 24.750 de unitati.

Proiecte middle class in zonele de vest si de est Zonele de vest si de est sunt destinate cu precadere proiectelor middle class. Blocurile de apartamente demarate sau aflate in faza de proiect au structuri inalte (P+10E / 16E) si spatii interioare mai reduse comparativ cu zona de nord. Zona de vest (cartierele Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea si Grozavesti) ofera 14.737 de unitati, adica 22,68% din totalul ofertei din Bucuresti. In est, cea mai dinamica zona este reprezentata de cartierul Titan.

Totodata, o dezvoltare importanta o au zonele Dristor, Obor, Colentina, Pantelimon, impreuna oferind un total de 17.499 de unitati, ceea ce reprezinta 26,93% din totalul de apartamente anuntate pe piata. Zona de sud cunoaste o dezvoltare importanta In zona de sud sunt preconizate demararea lucrarilor de constructie a mai multor obiective rezidentiale, un factor semnificativ pentru aceasta fiind pretul relativ scazut al terenurilor.

Proiectele demarate reprezinta 6,38% din total prin cele 4.147 de unitati disponibile in zone precum: Constantin Brancoveanu, Piata Sudului, Berceni, Tineretului sau Splaiul Unirii. Cel mai mare ansamblu rezidential din sud ofera, in prezent, 1.680 de locuinte si este amplasat in zona Splaiul Unirii.

Razvan Popa