In Sibiu s-au construit de doua ori mai multe locuinte decat in Bucuresti in 2006

PROIECTE / DEZVOLTARE , Constructii

14.11.2007 - Money Channel
In Sibiu s-au construit de doua ori mai multe locuinte decat in Bucuresti in 2006

Oferta de noi locuinte s-a ridicat anul trecut in judetul Sibiu la 2,7 locuinte la mia de locuitori, fata de media de 1,7 locuinte/1000 de locuitori inregistrata la nivelul tarii, potrivit unui studiu realizat de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), prezentat marti la Sibiu.

"Judetul Sibiu are unul din cele mai ridicate ritmuri de crestere in acest domeniu, numarandu-se printre primele opt judete din tara ca si dinamica", a precizat, la Sibiu, managerul de Dezvoltare Afaceri ANL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), Ioan Bejan, legat de studiul prezentat.

Potrivit aceluiasi studiu, Sibiul dispune de 378 de locuinte la mia de locuitori, in timp ce media nationala este de 374 locuinte/1000 de locuitori, iar media europeana atinge 468 locuinte/1000 de locuitori. Ca o caracteristica a Romaniei, 97,5 la suta din fondul locativ este privat, in timp ce restul reprezinta fondul de locuinte sociale. Prezentarea studiului a fost realizata in contextul incheierii intre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a unei conventii de parteneriat privind finantarea proiectelor dezvoltate de catre agentie pe plan national si implicit a celor derulate in Sibiu.