In sectorul 3, parcul Moruzzi va fi inlocuit cu un bloc de 10 etaje

Constructii

08.09.2008 - Antena 3
In sectorul 3, parcul Moruzzi va fi inlocuit cu un bloc de 10 etaje
Bucuresti. In sectorul 3, parcul Moruzzi va fi inlocuit cu un bloc de 10 etaje inca un parc din capitala dispare sub lamele buldozerelor. In locul lui se va inalta un bloc de 10 etaje, la mai putin de 5 metri de un alt bloc. Totul se intmpla in sectorul 3, in parcul Moruzzi.

Locatarii din blocurile invecinate parcului Moruzzi au iesit in strada, nemultumiti de faptul ca singurul petic de verdeata din zona le-a fost luat de municipalitate. Cetatenii sustin ca parcul abia fusese amenajat in luna mai anul acesta. Insa, imediat dupa alegerile locale terenul a fost revendicat de o firma de constructii.

Senatorul PC, Marius Marinescu si reprezentantii ECO-CIVICA s-au alaturat oamenilor pentru a-i sustine. Participantii la protest reclama totodata ca sunt incalcate normele privind constructia cladirilor. Desi legea prevede ca distanta dintre doua blocuri nu trebuie sa fie mai mica de 15 metri, in zona Moruzzi s-a ajuns la doar 5 metri.

Organizatorii protestului au anuntat ca de maine vor strange semnaturi pentru a intocmi trei memorii, pe care le vor adresa primariei sectorului 3, prefecturii si Guvernului.