In ce proprietati imobiliare poti investi 10.000 de euro

Imobiliare

14.10.2009 - Evenimentul zilei

Criza economica a facut ca preturile imobiliarelor sa scada si cu pana la 50%, datorita unei oferte in crestere, dar si a lipsei de lichiditati de pe piata. Cu toate acestea, cei care se gandesc la o astfel de investitie mai astepta ca preturile sa scada, in ciuda faptului ca dezvoltatorii au redus marja profitului la minimum, iar proprietarii care sunt constransi sa vanda in aceste conditii cer sume greu de imaginat pana in urma cu un an.

Astfel, cei care dispun acum de ceva economii, pot cumpara adevarate chilipiruri.

Potrivit anunturilor agentiilor imobiliare, o suma de 10.000 de euro poate fi usor investita in terenuri construibile, garsoniere sau chiar apartamente cu doua si trei camere, aflate in zone marginase ale oraselor, dar locuibile.

Paula Bacos, proprietara a unei case in judetul Arad , comuna Carand, cere 10.000 de euro pentru o casa batraneasca, construita in 1964.

“Construita din vaiuga si fundatie din piatra de codru, rond stradal de 20 metri, situata pe soseaua principala Beliu-Sebis” , se arata in anuntul de vanzare.

Potrivit acestuia, casa are forma de U, fantana in curte si curent electric.

Gradina cu pomi fructiferi

In acelasi pret intra si gradina, cu pomi fructiferi si vita de vie, aflata in apropierea unei paduri.
 
“ In partea stanga este o cladire de 9 metri, cu o camera mai mica de 4.00 m/3.75, o bucatarie 3m/3m, o baie 2.00m/2.00m, o camara 2.00/2.00m, un coridor 1m/1m. Inaltimea de la podea la tavan este de 2.20m. Aici mai sunt mici anexe; o incapere unde este un cuptor de paine si un cazan. Aici dimensiunea  este de 3m/4m.  In partea dreapta, cum intrati in curte este cladirea de 12 m, cu 2 camere de5m/4m, un coridor de 2m/4m ”, se mai precizeaza in anunt.

8.500 de euro, teren la malul marii

La jumatate din pretul acestei gospodarii, pot fi cumparate un teren sau o garsoniera, potrivit datelor furnizate de imobiliare.ro.

Pentru 5.000 de euro, poti cumpara un teren de 200 de metri, construibil, cu toate utilitatile, in judetul Tulcea, la Dunavatu de Jos, in apropierea unei pensiuni turistice.

In apropiere de nordul statiunii Mamaia, pentru 500 de metri patrati, un proprietar cere 8.500 de euro pentru un teren construibil, situat la doar 400 de metri de plaja salbatica Corbu.

Mai mult, detinatorul accepta si plata in rate, iar anuntul precizeaza ca este un “ pret de criza, de 17 euro/mp, aproape la jumatate din pretul zonei“, potrivit imobiliare.ro.

Casa de vacanta in Hasmas

Tot o casa locuibila, cu trei camere, mai poate fi achizitionata pentru suma de 9.900 de euro, in judetul Arad, in comuna Hasmas.
Cu o suprafata utila de 66 de metri patrati si cu un teren de 609 metri, casa are trei camere, construite pe o structura de lemn, cu demisol, parter si mansarda.
Potrivit anuntului de vanzare, casa este situata intr-o zona turistica, in padure, intre dealuri, iar accesul se face pe un drum asfaltat.
“In zona este o poiana, un parau cu pod pietonal. Apa vine de la un izvor de munte“, potrivit aceluiasi anunt.
In Ungaria, la 40 de kilometri de Arad, tot o casa de trei camere se vinde cu 8.500 de euro. Cu o suprafata utila de 120 de metri si un teren de 1.800 de metri casa are si un garaj si trei locuri de parcare.

De asemenea, imobilul este dotat cu toate utilitatile si dispune de centrala proprie si calorifere, iar anuntul precizeaza ca interiorul este renovat.

Garsoniera scoasa la licitatie, la Piatra Neamt

La Piatra Neamt, un proprietar mai putin fericit nu a mai putut sa isi plateasca ratele la banca, iar Libra Bank i-a scos garsoniera la licitatie, pentru suma de aproximativ 9.300 de euro.

Situata intr-un bloc de patru etaje, construit in 1985, cu o suprafata utila de 33 de metri patrati, locuinta este situata la ultimul etaj.