Imprumut privat record pe piata constructiilor

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

14.12.2007 - Business Standard

Hidroconstructia, cea mai mare firma locala de constructii dupa cifra de afaceri, a contractat, de la un consortiu de banci condus de BRD, un imprumut sindicalizat de 60 mil. euro, pentru finantarea si garantarea proiectelor care vor fi derulate de companie in urmatorii ani.

“Acest capital va fi folosit pentru garantarea proiectelor de infrastructura pe care le asteptam sa inceapa in 2008, din fonduri structurale. Avem nevoie de o baza financiara solida pentru a putea fi eligibili la licitatiile mari, am luat acest credit pentru a nu ne prezenta la aceste licitatii in calitate de subcontractori”, a declarat Romeo Bogdanovici, director in cadrul Hidroconstructia.

El a precizat ca implicarea in proiecte mari de infrastructura prezinta anumite riscuri in cazul in care firmele nu dispun de forta financiara suficienta pentru respectarea graficelor de lucrari.

“Avem foarte multe proiecte in prezent si intentionam sa incheiem si alte contracte incepand din 2008, iar orice deficit care ar putea determina blocarea unora dintre acestea, din cauza incapacitatilor financiare sau logistice, poate deveni foarte riscant”, a explicat Bogdanovici. El a adaugat ca, din totalul investitiilor realizate de Hidroconstructia in acest an, in valoare de circa 80 milioane de euro, circa 75% din fonduri au fost folosite pentru achizitii de echipamente si utilaje.

George Sarcinschi