Impact: Vanzari in scadere cu 16,8% si primul client prin Prima Casa

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

14.07.2009 - Business Standard

Dezvoltatorul Impact Developer&Contractor a incheiat de la inceputul anului un numar de 100 contracte de vanzare, tranzactii in valoare de 45,1 mil. lei (circa 10 mil. euro), fara TVA, in scadere cu 16,8% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit oficialilor companiei. Conform ultimelor statistici ale dezvoltatorului, valoarea locuintelor nou-construite a scazut cu 10% si tendinta de achizitie a cumparatorilor s-a mutat de la apartamente cu trei camere la cele cu doua camere.

“Desi valorile locuintelor au devenit mai accesibile, in medie cu 10% fata de sfarsitul anului trecut, beneficiarii se orienteaza preponderent catre apartamentele cu doua camere, fata de cele cu trei, in anii trecuti”, a declarat Carmen Sandulescu, directorul executiv financiar si actionar al companiei.

Saptamana trecuta, compania a incheiat prima tranzactie proprie in cadrul programului “Prima Casa”, care a vizat un apartament cu doua camere, situat intr-un bloc din ansamblul Greenfield, dezvoltat de Impact in Capitala. Locuinta dispune de 60 mp utili, cu terasa, parcare si cota privata de teren. Cumparatorii trebuie sa achite, suplimentar sumelor garantate prin programul “Prima Casa“, echivalentul a circa 19.000 de euro. Impact este printre primele companii de dezvoltare care si-a adaptat metodele de vanzare la programul “Prima Casa“. Compania promoveaza in prezent circa opt variante de achizitie.

Spre exemplu, prin programul “Bridge“, Impact ofera posibilitatea achizitiei unei locuinte noi ale carei rate sa fie platite din chiria incasata pe un apartament vechi pe care clientul il are in proprietate. O alta optiune, ca masura de protectie impotriva unor eventuale deprecieri ale pretului la locuinte, este aceea prin care Impact garanteaza pretul cel mai mic din 2009 si, daca acesta scade, clientul incaseaza diferenta. Impact a dezvoltat pana in prezent 16 proiecte in cinci orase, cu aproape 2.000 de locuinte.

Cifra de afaceri a dezvoltatorului imobiliar a scazut in primul trimestru cu 8,5%, de la 17,73 mil. lei, in perioada ianuarie-martie 2008, la 16,34 mil. lei. Presedintele companiei, Dan Ioan Popp, este actionar principal, controland 28,06% din titlurile companiei, iar Carmen Sandulescu detine 11,54% din capital. Capitalizarea companiei totalizeaza 17,8 mil. euro.