Imobilele construite ilegal in Timisoara au buline rosii

LEGISLATIE / REGLEMENTARI , Imobiliare

15.11.2007 - Gardianul
Imobilele construite ilegal in Timisoara au buline rosii

Cladirile din Timisoara asupra carora au fost facute interventii fara avizul Inspectoratului de Stat in Constructii vor fi insemnate cu o bulina rosie. Cel putin aceasta este intentia autoritatilor locale, care au demarat o serie ampla de controale pe tema constructiilor ilegale, fiind depistate aproape 200 de constructii sau renovari a unor cladiri istorice. De altfel, prefectul Ovidiu Draganescu a anuntat ca se studiaza posibilitatea legala a amplasarii, de catre Primarie, a unor buline rosii pe cladirile in discutie pentru a se vedea ca aceste lucrari sunt ilegale. In acest fel, se spera ca macar tranzactiile cu astfel de imobile sa fie oprite.

„Exista multe situatii in care, in ciuda interventiilor autoritatilor, se continua lucrarea, iar pâna la finalizarea proceselor, care pot dura si ani de zile, exista probabilitatea ca lucrarea, uneori chiar constructia unui imobil intreg, sa fie finalizata“, si-a argumentat prefectul propunerea de a plasa bulinele rosii pe aceste constructii.

Rolul bulinelor ar fi acela de atentionare ca se construieste ilegal. Acolo unde s-au aplicat deja amenzi, s-a dispus incetarea constructiei si s-a ajuns in instanta.

Vlad Enciu