Immoeast a lansat cel mai mare mall din Europa, cu venituri anuale de 100 mil. euro

Imobiliare

20.11.2009 - Capital

Fondul austriac de investitii Immoeast, a carui portofoliu are cea mai mare expunere pe Romania, respectiv 13%, a lansat ieri cel mai mare mall din Europa, in Moscova, proiect care ii aduce 100 mil. euro anual din chirii.

Localizat in Sviblovo, cel mai aglomerat sector al Moscovei, mall-ul Golden Babylon Rostokino are o suprafata inchiriabila de 170.000 mp, comparat cu AFI Palace Cotroceni care are 76.000 mp inchiriabili si este cel mai mare centru comercial din Sud-Estul Europei.

Mall-ul din Rusia are 440 de magazine dispuse pe doua etaje si este cea mai mare proprietate din portofoliul austriecilor de la Immoeast. Proiectul a fost dezvoltat de compania Patero.

„Cu Rostokino intarim portofoliul grupului Immofinanz si veniturile anuale de 100 mil. euro din chirii vor contribui la optimizarea cash-flow-ului companiei“, a declarat Eduard Zehetner, CEO-ul Immoeast.

Pana acum a fost inchiriat 75% din spatiul comercial disponibil, iar pentru restul suprafetei compania se afla in stadiu final de negocieri cu retailerii.