ICCO ia 23 milioane de euro pentru Parcul Industrial Brasov

Finante Banci

04.08.2009 - Business standard

Grupul de firme brasovene ICCO, controlat de omul de afaceri Calin Costan, a carui avere este estimata la circa 40 milioane de dolari, a obtinut o finantare de la UniCredit Tiriac Bank, in valoare de 23 milioane de euro, pentru continuarea investitiei in Parcul Industrial din Brasov, potrivit Mediafax.

Negocierile pentru contractarea creditului au durat aproape un an, iar din banii obtinuti, ICCO ar trebui sa continue lucrarile incepute in 2008 pentru amenajarea parcului. In acest moment, doar 40% din constructia parcului sunt finalizate. Investitia totala in proiectul industrial brasovean (hale, infrastructura, utilitati) se ridica la aproximativ 32 milioane de euro, potrivit Mirelei Radulescu, directorul de vanzari si marketing al ICCO, suma cu 30% mai mica decat cea anuntata in urma cu un an.

Anul trecut, ICCO estimase ca va investi 45 milioane de euro in lucrarile de constructie a parcului, vizand dezvoltarea a 11 hale de productie, 140.000 de metri patrati si trei cladiri de birouri, cu infrastructura si utilitati aferente, pana in 2012.

In prima faza, trebuiau sa fie realizate cinci hale de productie si o cladire de birouri, insa, pana in prezent, au fost finalizate patru hale, pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, inchiriate complet, pe termen lung. Pentru 2009 insa, planurile s-au schimbat. ICCO intentioneaza sa inchirieze hala industriala de 10.000 de metri patrati, pe care o are la dispozitie pe langa cele patru hale deja inchiriate, si sa continue investitiile in parc, prin atragerea de noi chiriasi, pentru finalizarea a 20.000 de metri patrati de spatii.

“Valoarea creditului acordat in luna iunie a fost de 23 milioane de euro, iar destinatia prioritara a creditului obtinut o constituie atat continuarea investitiei in Parcul Industrial Brasov, cat si platile catre furnizori, precum si plata diverselor taxe”, a declarat Radulescu.

In acest moment, in parcul industrial din Brasov, pe spatiile finalizate, isi desfasoara activitatea companiile Preh, TCE Curiero, Becotek din Norvegia, Benchmark, EuroDruck Services Germania, Vestas AirCoil S/A. Grupul ICCO este format din noua firme, cu sediul in Brasov, structurate in doua divizii, de constructii si servicii in industria electronica, precum si cu activitati in domeniul medical.