Hotel de cel putin patru stele la Aeroportul Henri Coanda

Constructii

01.08.2008 - Financiarul
Hotel de cel putin patru stele la Aeroportul Henri Coanda
Euroconstruct Trading i'98 si agentia imobiliara Aria House au depus la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) declaratii de intentie pentru asocierea in participatiune cu societatea care administreaza aeroportul pentru construirea unui hotel de cel putin patru stele.

"Forma de colaborare dintre AIHCB si firmele interesate, aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), este de asociere in participatiune pentru un hotel care sa aiba categoria de minimum patru stele. (...) Varianta de finantare a hotelului nu a fost inca stabilita, deoarece proiectul este in stadiu incipient", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, directorul general al AIHCB, Gabriel Tara.

Potrivit acestuia, studiul de fezabilitate va fi realizat dupa selectionarea unui potential investitor, prin procedura legala de atribuire a unui contract.

Tara a mai spus ca nu poate avansa un termen pentru inceperea studiului de fezabilitate si nici pentru construirea hotelului, intrucat acestea sunt conditionate de data semnarii contractului cu un potential partener.
Potrivit unor surse apropiate negocierilor, Euroconstruct vrea sa dezvolte proiectul impreuna cu aeroportul si cu un lant hotelier.

Aria House vrea sa construiasca hotelul tot impreuna cu un partener, agentia imobiliara neavand resursele financiare necesare pentru o astfel de investitie.

"Am fost, am discutat si tot ce stim este ca vor (AIHCB - n.r.) sa construiasca un hotel, pe terenul lor. Exista insa o problema legata de inaltimea constructiei pentru ca in Otopeni se poate obtine cu greu un regim de inaltime mai mare de doua etaje plus mansarda. Doar unele blocurile au patru niveluri", au declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, oficialii Aria House.

Acestia au explicat ca Aria House isi mentine interesul pentru constructia hotelului in conditiile in care AIHCB va pune la dispozitia agentiei certificatul de urbanism, necesar pentru estimarea costurilor.

"Asteptam niste detalii, cum ar fi certificatul de urbanism, pentru ca acesta nu poate fi obtinut de cineva strain (cum este agentia Aria House - n.r.) pentru o persoana juridica (Aeroportul - n.r.). Trebuie o delegatie din partea firmei proprietare. In plus, cand soliciti certificat de urbanism iti trebuie schita terenului, eventual si o intabulare. Noi nu avem asa ceva si putem obtine doar cu ajutorul AIHCB", au explicat reprezentantii Aria House.

Potrivit acestora, suprafata terenului alocata constructiei hotelului se ridica la 10.000-12.000 de metri patrati.