Hornbach investeste 15 milioane de euro intr-un magazin, la Brasov

Retail

09.05.2008 - Bursa

Compania germana Horn¬bach va demara, la Brasov, la mijlocul acestei luni lucrarile la cel de-al treilea magazin de materiale de cons¬tructii si gradinarit detinut in Romania. Centrul urmeaza sa fie deschis la inceputul anului viitor, investitia ridicandu-se la peste 15 milioane de euro.

Magazinul este primul construit de compania germana in afara Bucurestiului si urmeaza sa fie amplasat pe Calea Fagarasului, pe un teren in suprafata de 55.000 de metri patrati.

Centrul va avea o suprafata totala de 22.000 de metri patrati si va include un drive-in, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati, si un magazin de gradinarit, de 5.000 de metri patrati.

Anul trecut, retailerul a inaugurat primul magazin din Romania, in sudul Bucurestiului, urmand ca anul acesta sa deschida cel de-al doilea magazin, in vestul Capitalei. Mugurel Horia-Rusu, director general al Hornbach, sustine ca nemtii urmeaza sa achizitioneze de pe plan intern o parte importanta a produselor care vor fi comercializate prin intermediul retelei, in unele cazuri furnizorii romani urmand sa acopere comenzi si de la magazinele din strainatate ale lantului.

Hornbach va colabora cu autoritatile locale brasovene pentru realizarea unei noi infrastructuri de trafic in zona, asigurand terenul necesar pentru un sens giratoriu si participand la finantarea lucrarilor de constructie.