Holcim Romania: afacerile noastre vor creste in 2007 cu 25%

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Curierul National
Holcim Romania: afacerile noastre vor creste in 2007 cu 25%

CondiÅ£iile meteo favorabile au contribuit la avansul vânzărilor
Cimentul a avut o pondere de 75%

Producătorul de materiale de construcÅ£ii Holcim România ÅŸi-a modificat previziunile referitoare la ritmul de creÅŸtere a cifrei de afaceri din 2007, de la 15% la 25%, la 275 de milioane de euro faţă de anul precedent, când a înregistrat 220 mil. euro.
Creşterea este urmare a condiţiilor meteo favorabile şi a investiţiilor realizate.
"În primele două luni ale anului nu am avut practic iarnă, astfel că am putut vinde ciment într-un ritm normal, iar la ÅŸase luni am înregistrat o creÅŸtere cu 40% a vânzărilor. Nu cred că acest ritm se va menÅ£ine până la finele anului, creÅŸterea estimată de noi fiind de 25%", a declarat directorul general al companiei, Markus Wirth, citat de Mediafax.
Oficialul a mai precizat că majorarea vânzărilor a fost determinată, în afară de condiÅ£iile meteo favorabile, de investiÅ£iile în extinderea ÅŸi modernizarea celor trei fabrici de ciment ale companiei.
Holcim România a bugetat pentru acest an investiÅ£ii de 86 de milioane de euro, fonduri care vor fi cheltuite integral, potrivit lui Wirth.
Din totalul vânzărilor realizate în primele nouă luni, cimentul are o pondere de circa 75%, diferenÅ£a fiind reprezentată de betoane ÅŸi agregate.

Proiectele rezidenÅ£iale ÅŸi comerciale au contribuit cu 50% din vânzări

Peste jumătate din vânzările companiei au fost destinate proiectelor rezidenÅ£iale ÅŸi comerciale, restul fiind distribuite lucrărilor de infrastructură.