Holcim Romania, afaceri de 260 milioane de euro

Materiale de constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 23.07.2007

 

Producatorul de ciment Holcim Romania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de circa 260 milioane de euro, cu pana la 20% mai mult decat in 2006, crestere similara cu cea a pietei constructiilor.

"De aproximativ trei ani, piata de ciment a crescut in mod constant cu aproximativ 15-20%, iar pentru acest an anticipam o rata de crestere similara. Ne asteptam ca cifra de afaceri a Holcim Romania pentru 2007 sa urmeze tendinta pozitiva a pietei", a declarat, pentru Business Standard, Francois Laporte, Director Marketing si Vanzari, Holcim Romania.

Holcim a avut in 2006 o cifra de afaceri de 220 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de anul precedent. "Integrarea in Uniunea Europeana, investitiile straine, nevoia de infrastructura si de cladiri sustin nevoia pentru materiale de constructii, inclusiv ciment, iar presupunerea noastra este ca aceasta nevoie se va mentine si in urmatorii ani", a adaugat Laporte.

Potrivit directorului de vanzari Holcim Romania, o contributie importanta la cresterile inregistrate de companie o are si vremea favorabila constructiilor din prima parte a anului. "Vremea buna din primele luni ale acestui an a condus la o cerere mai mare de ciment si betoane. Cererea pentru materiale de constructii si-a pierdut sezonalitatea, iar Holcim Romania livreaza ciment aproape tot timpul anului", a spus Francois Laporte.

In acest an, Holcim Romania va investi 86 milioane de euro intr-o serie de proiecte, printre care se numara continuarea modernizarii fabricii de ciment de la Campulung, lucrare care necesita investitii totale, pana in 2008, de 120 milioane de euro, protectia mediului, logistica, statii de betoane ecologice, statii de agregate, programe pentru dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor, proiecte de responsabilitate sociala. Valoarea totala a investitiilor efectuate de Holcim Romania in 2006 a fost de 56 milioane de euro. Grupul elvetian Holcim este unul dintre cei mai mari jucatori la nivel mondial pe piata cimentului. In Romania, desfasoara activitati pe piata cimentului, a agregatelor si betoanelor. Este unul dintre cei mai mari producatori de ciment, cu o capacitate anuala de 4,1 milioane de tone.

Piata cimentului a avut in 2006 o valoare de circa 450 milioane de euro, iar jucatorii din piata estimeaza pentru 2007 depasirea valorii de 500 de milioane. Piata are un volum de sapte milioane tone de ciment si este impartita de cei trei mari jucatori mondiali, Lafarge, Heidelberg Carpatcement si Holcim, fiecare detinand cote aproximativ egale, respectiv cate o treime din piata.

"Integrarea in Uniunea Europeana, investitiile straine, nevoia de infrastructura si de cladiri sustin nevoia pentru materiale de constructii, inclusiv ciment, iar presupunerea noastra este ca aceasta nevoie se va mentine si in urmatorii ani Francois Laporte Director Marketing si Vanzari, Holcim Romania

 

 

Ovidiu Lefter