Hochtief: Piata de constructii creste inca 5-10 ani

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

24.03.2008 - Business Standard
Hochtief: Piata de constructii creste inca 5-10 ani
Hochtief Construction, divizie a liderului pietei germane, estimeaza ca afacerile din Romania vor atinge in 2010 pragul de 50 mil. euro, ca urmare a potentialului de dezvoltare a segmentelor industrial si rezidential. “Piata constructiilor din Romania isi va continua cresterea inca cinci-zece ani, astfel ca, in urmatorii trei ani, afacerile noastre vor ajunge la 50 mil. euro anual, vom participa, mai ales, la proiecte industriale si rezidentiale”, a declarat Claudiu Dragan, directorul subsidiarei locale a Hochtief Construction AG.

“Am primit deja foarte multe oferte pentru proiecte de mari dimensiuni, dar le-am refuzat, deoarece echipa de manageri nu era inca formata, insa din acest an vom putea realiza si acest gen de investitii”, a spus Dragan. Compania germana a deschis o reprezentanta in Romania in anul 2006 si a inceput efectiv activitatea anul trecut, tinta propusa pentru 2008 fiind atingerea unei cifre de afaceri de 15 mil. euro.

El a precizat ca deficitul de forta din constructii reprezinta o problema importanta pentru dezvoltarea ulterioara a companiei, una din strategiile prevazute pentru acest an fiind crearea unui nucleu de 50 de muncitori specialisti, care sa participe la proiectele importante, restul personalului urmand sa fie asigurat prin subcontractari. Compania a inceput primul proiect din Romania in toamna anului trecut, la Brasov, cu un contract de patru milioane de euro pentru lucrari la fabrica de componente auto a firmei germane Ina Schaeffer. Lucrarile au fost initiate in luna octombrie a anului trecut si vor fi finalizate in toamna acestui an. Potrivit lui Dragan, cifra de afaceri a companiei va atinge in acest an 15 milioane de euro, ca urmare a contractelor care vor fi incheiate pe segmentul industrial si rezidential.