Heliportul si terenul de golf, dotari imobiliare de ultima generatie

Imobiliare , TENDINTE

06.02.2008 - Adevarul
Heliportul si terenul de golf, dotari imobiliare de ultima generatie

Dezvoltatorii de locuinte de lux s-au orientat catre astfel de solutii pentru a satisface pretentiile tot mai rafinate ale clientelei autohtone.

Inceputul de an aduce schimbari pe piata autohtona a locuintelor de lux. Ansamblurile rezidentiale de gen nu mai sunt apanajul Capitalei, iar dezvoltatorii arunca in lupta proiecte care numai in urma cu cativa ani ar fi fost la fel de ireale ca si personajele din „Star Trek".

Heliportul, terenul de golf si gradina amenjata dupa regulile feng shui sunt cele mai exotice oferte cu care constructorii incearca sa-i atraga in 2008 pe iubitorii de lux.

INR Management Real Estate este unul dintre dezvoltatorii care ataca acest segment si investeste aproximativ 400 milioane de euro in complexul Silver Mountain. Acesta este dezvoltat in Poiana Brasov, la 1,8 kilometri de partiile de schi si la 12 kilometri de Brasov.

Potentialii clienti pot alege intre un apartament sau o vila din cadrul ansamblului care se intinde pe o suprafata de 70 de hectare. Peste 44 de hectare vor fi ocupate de un teren de golf. Locuitorii minicartierului se vor putea bucura si de alte facilitati inedite. Ei vor avea o piscina acoperita, dar si una in aer liber, spa si centru de tratament medical, sali de conferinta, patinoar, cazino, cinema, restaurante, dar si un heliport.


Totodata, in apropiere va exista un club de tenis condus de Ilie Nastase, precum si un hotel de lux, operat de lantul international Radisson. „Lucrarile de constructie inainteaza alert, primele cladiri fiind deja ridicate. Prima faza de dezvoltare care urmeaza sa fie livrata in luna decembrie a acestui an este gata in proportie de 95%. Intregul proiect va fi gata in urmatorii cinci-sase ani", se arata intr-un comunicat al Colliers International, agentia care vinde acest proiect.

Ionut Morariu