GTC Romania a vandut 1.200 de case din Rose Garden si Felicity

Constructii

14.05.2008 - Business Standard
GTC Romania a vandut 1.200 de case din Rose Garden si Felicity

Compania cu capital israelian GTC Romania, dezvoltatorul cladirilor de birouri America House si Europe House, a vandut 1.200 de unitati locative in proiectele rezidentiale Rose Garden si Felicity, ambele situate in Bucuresti, potrivit reprezentantilor GTC.

Constructia celor doua ansambluri locative a inceput in urma cu un an. Rose Garden, primul proiect rezidential al companiei in Romania, cuprinde 900 de apartamente, din care peste 700 au fost deja vandute si 500 sunt programate spre finalizare spre sfarsitul acestui an. “Primele apartamente vor fi livrate cumparatorilor in urmatoarele luni”, se mentioneaza in comunicatul GTC. Constructia celui de-al doilea proiect, denumit Felicity, a inceput la sfarsitul lunii octombrie 2007 si, dupa sapte luni, 500 de unitati din cele 1.179 disponibile au fost vandute. GTC activeaza pe piata din Romania din 1999. Portofoliul rezidential, aflat in dezvoltare, al GTC Romania cuprinde 5.000 de unitati. Dezvoltatorul este controlat de grupul israelian Kardan.

Totodata, Globe Trade Centre SA, compania care administreaza GTC Romania, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit net si operational triplu fata de perioada similara din 2007. Potrivit reprezentantilor companiei, profitul net a ajuns la 35 mil. euro, si cel operational - la 60 mil. euro, datorita reevaluarii a trei proiecte localizate in Polonia, care au avut un randament de 52,5 mil. euro.

Alexandru Urzica