GTC promite inca 2000 de apartamente

Constructii

08.07.2008 - Adevarul
GTC promite inca 2000 de apartamente

Sucursala locala a developerului polonez GTC Group a anuntat ca va investi circa 260 milioane de euro intr-un nou ansamblu rezidential, ce va cuprinde circa 2.000 de unitati locative.

„Suntem aici de zece ani si intentionam sa ramanem multi ani de acum incolo", a declarat Shimon Galon, CEO-ul companiei.  Complexul Garden of Eden va fi situat in partea de nord a Capitalei, in apropiere de Scoala Americana. Terenul pe care va fi construit acesta va avea o suprafata de 11 hectare. In alcatuirea sa vor intra doua ansambluri rezidentiale similare, Adam Residentials si Eve Residentials, care vor cuprinde 1096 respectiv 833 de unitati locative. 

 Potrivit lui Shimon Galon, proiectul va include si un centru comercial, alaturi de un mic parc de afaceri si spatii de petrecere a timpului liber. Acesta a adaugat ca lucrarile de constructie vor incepe in circa 7-8 luni, intregul ansamblu urmand a fi livrat in alte 24 de luni, in patru etape distincte. 1.500 euro/mp, pretul de lansare 

Preturile de lansare ale apartamentelor din cadrul noului complex dezvoltat de GTC sunt de circa 1.500 de euro metrul patrat, ele urmand a creste ulterior in functie de evolutia pietei si a lucrarilor de constructie.  Potrivit lui Galon, primele 60 de apartamente contractate vor beneficia de o reducere de 10% din pret. In momentul lansarii, existau deja 42 de rezervari de locuinte.  

Cea mai ieftina unitate locativa care poate fi achizitionata in cadrul ansamblului este un apartament de doua camere al carui pret porneste de la circa 100.000 de euro. In acelasi timp, cel mai scump apartament este un pent house care ajunge la circa 250.000 de euro. Din punctul de vedere al suprafetelor, acestea variaza intre 90 si 230 de metri patrati.  4.000 de apartamente – portofoliul pe piata locala Garden of Eden este cel de-al treilea proiect rezidential al companiei pe piata locala.

 Celelalte doua, aflate momentan in diferite stadii de constructie, cumuleaza o investitie de circa 274 milioane de euro, din care Rose Garden are o valoare de 83 de milioane, iar ansamblul Felicity cumuleaza 191 milioane de euro.  Proiectul recent lansat va reprezenta circa jumatate din intregul portofoliu rezidential al developerului in Romania. „GTC dezvolta acum in Bucuresti 4.000 de apartamente, am vandut 1.200 in ultimele 12 luni (din care 500 de apartamente au fost contractate in ansamblul Felicity) si livram primele 300 de apartamente in Rose Garden", subliniaza Shimon Galon.  

Acesta a precizat ca, in opinia sa, cererea de locuinte din Capitala „este enorma si o sa creasca in continuare", locuintele noi urmand a prezenta un interes crescut pentru cumparatori pentru o buna perioada de timp de acum incolo.  In momentul de fata, un punct forte al segmentului rezidential este reprezentat de faptul ca cea mai mare parte a investitorilor speculativi au parasit piata sau urmeaza sa faca acest pas. In acest context, subliniaza Galon, cea mai mare parte a ofertei de locuinte se va adresa cumparatorilor finali, fapt pentru care preturile nu vor mai creste in acelasi ritm de pana acum.   

 Adriana Dragusin