Grupul imobiliar Fadesa a fost declarat in incapacitate de plata in Spania

Imobiliare

15.07.2008 - The Money Channel
Grupul imobiliar Fadesa a fost declarat in incapacitate de plata in Spania
Grupul imobiliar spaniol Fadesa, prezent si in Romania, s-a declarat in incapacitate de plata dupa o sedinta a consiliului de administratie. Potrivit presei spanioel, conducerea a luat aceasta decizie ca urmare a prabusirii cursului actiunilor Fadesa la Bursa. Caderea este pusa pe seama esecului companiei in incercarea de a obtine un imprumut de 150 de milioane de euro.

Grupul Martinsa-Fadesa este, potrivit presei spaniole, prima victima de calibru a crizei de pe piata imobiliara din peninsula. Fadesa a adunat datorii de peste 5.100 de miliarde de euro. Prin urmare, autoritatile au decis suspendarea sa de la tranzactionare pe bursa din Madrid. Conducerea companiei spune ca va trece la restructurarea activitatii si la vanzarea unor active.

Fadesa este prezenta si pe piata din Romania, unde a anuntat investitii-record de peste 1,6 miliarde de euro. Spaniolii au in derulare un proiect de peste 7.000 de locuinte si 500.000 mp de spatii comeciale in apropiere de Bucuresti, la Stefanestii de Jos.