Grupo Lar intra in Cluj cu doua proiecte rezidentiale

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

23.03.2008 - Ziua de Cluj
Grupo Lar intra in Cluj cu doua proiecte rezidentiale

Dezvoltatorul imobiliar spaniol incepe in acest an lucrul la doua ansambluri de locuinte, in valoare de 50 de milioane de euro.

Spaniolii de la Grupo Lar pregatesc doua proiecte imobiliare in Cluj-Napoca, in valoare de 50 de milioane de euro. Cele doua ansambluri rezidentiale vor lansa pe piata clujeana inca 5-600 de apartamente. Dezvoltarile de la Cluj sunt pentru Grupo Lar primele din afara Bucurestiului.

Ambele proiecte aflate in pregatire pentru Cluj sunt orientate pe segmentul rezidential, iar valoarea lor este estimata la 50 de milioane de euro, a declarat pentru ZIUA de Cluj Ionut Dogaru, country manager in cadrul Grupo Lar. Compania a achizitionat in Cluj doua terenuri de cate 10.000 mp. Unul dintre proiecte va fi amplasat in cartierul Gheorgheni, iar cel de-al doilea in zona str. Fabricii.

“Avem doua proiecte rezidentiale in pregatire, dar care nu sunt inca definitivate. Speram sa putem incepe lucrarile in toamna”, a precizat Dogaru. Cele doua constructii urmeaza sa fie finalizate in doi ani de la inceperea lucrarilor. Proiectul din apropierea cartodromului din Gheorgheni va include corpuri de pana la 10 etaje, iar cel de pe str. Fabricii va avea corpuri de sase-noua etaje, conform proiectantilor.

“Clujul este un oras interesant, care se dezvolta foarte bine. Am fost influentati in decizia noastra de a veni aici si de evolutia pietei de retail. Aceasta este de obicei calea fireasca a dezvoltarii: incep birourile, centrele comerciale si apoi se fac si locuintele. Ne-a convins evolutia din retail, dar si dinamica orasului in sine. Clujul este o piata unde exista concurenta, dar credem ca ii putem face fata”, spune reprezentantul Grupo Lar.