Greseli de 300.000 de euro in constructii

Constructii

12.08.2009 - Cotidianul

Inspectoratul de Stat in Constructii a aplicat in primul semstru al acestui an 706 sanctiuni in valoare de peste un milion de lei.
 
Beneficiarii si constructorii care nu au respectat disciplina sau calitatea in constructii au fost amendati in primul semestru al lui 2009 cu 1.226.000 de lei. Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), in calitate de institutie a statului cu atributii de control in domeniul calitatii lucrarilor de constructii, al disciplinei in urbanism, al supravegherii pietei produselor pentru constructii si al avizarii din punct de vedere tehnic a investitiilor din fonduri publice, a intreprins, in prima jumatate a anului 2009, 53.940 activitati de control si inspectie, cifra in crestere in raport cu aceeasi perioada a ultimilor ani.
 
Dintre acestea, 51.261 au fost efectuate in domeniul calitatii constructiilor si 2.664 in cel al respectarii disciplinei in urbanism.

In scopul cresterii nivelului calitativ al controlului la lucrarile de executie a constructiilor, ISC a autorizat 49 de laboratoare de analiza si incercari si a autorizat 2.087 de specialisti in domeniu, diriginti de santier, responsabili control tehnic, sefi statii betoane, agregate, mixturi, precum si sefi de laboratoare.
 
“ISC urmareste permanent adaptarea programelor proprii de activitati la realitatile pietei constructiilor din tara noastra si atentioneaza asupra importantei asumarii si respectarii, de catre toti factorii implicati in procesul de construire, a obligatiilor ce le revin conform legislatiei in vigoare”, arata ISC.
 
In plus, in primul semestru al acestui an, ISC a analizat si a avizat, din punct de vedere tehnic, 914 documentatii tehnico-economice pentru lucrari de constructii noi, reabilitari si modernizari la obiective de investitii finantate din fonduri publice.