Grecii de la HT intra pe piata din Romania prin achizitia Inscut

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

13.02.2008 - Business Standard
Grecii de la HT intra pe piata din Romania prin achizitia Inscut

Compania greaca Hellenic Technodomiki(HT), prin divizia sa de constructii Aktor, a anuntat ca a achizitionat cu opt milioane de euro compania romaneasca Svenon Investment, care detine o participatie de 60% in cadrul Inscut Bucuresti, companie activa in domeniul inchirierii de utilaje de constructii, conform Thomson Financial.

Compania greaca a anuntat ca va face o oferta publica de preluare a companiei Inscut in valoare de patru milioane de euro. Conform unui comunicat remis de HT bursei din Atena, preluarea face parte din planurile companiei de intrare pe piata de constructii din Romania.

Divizia HT, Aktor, este cea mai mare companie de constructii din Grecia. Inscut este listata pe piata Rasdaq si are o capitalizare bursiera de noua milioane de euro. Svenon Investment a achizitionat, in luna decembrie a anului trecut, pachetul de 79,45% din actiunile Inscut Bucuresti, de la compania greaca Diekat International Limited, care mai detine in Romania firmele Diekat Construct, Diekat Atena Grecia - Sucursala Bucuresti si Sucursala Arad -, si are o cifra de afaceri de peste 20 milioane de euro.

Ovidiu Lefter, George Sarcinschi