Future Group construieste apartamente de 90 milioane de euro in Galati

Constructii

07.05.2008 - Bursa
Future Group construieste apartamente de 90 milioane de euro in Galati

Conducerea "Future Group" a anuntat, ieri, ca societatea va investi peste 90 milioane de euro intr-un proiect rezidential in Galati. Lucrarile urmeaza sa fie demarate in luna iunie a acestui an.

Ioana Benedek, directorul general al companiei, a declarat: "Complexul rezidential din orasul de pe malul Dunarii va fi construit pe un teren cu o suprafata de circa 16.000 mp, avand aproximativ 92.100 mp construiti. Ansamblul va fi compus din patru blocuri, cu un numar total de 1.220 de apartamente. Intregul proiect va fi finalizat in al doilea trimes¬tru al anului 2012. Vor fi patru etape de executie".

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, cartierul din Galati urmeaza unui proiect similar, initiat luna trecuta, in zona Titan din Bucuresti. Complexul rezidential "Colors Titan", care se va alatura proiectului "Titan Market", va insuma 179 de apartamente si presupune o investitie estimata la 18 milioane de euro. Termenul de finalizare este sfarsitul anului 2009.

In urmatorii trei ani, "Future Group" se va implica in alte proiecte rezidentiale de anvergura ce vor rezulta in darea in folosinta a unui numar de 5.000 de apartamente in Bucuresti, Sinaia, Campina si Brasov. "Detinem deja terenurile sau urmeaza sa achizitionam spatii pentru proiectele pe care le avem in vedere, in unele cazuri impreuna cu parteneri, iar investitia totala va depasi 350 milioane de euro", a subliniat Oded Goldstein, directorul "Future Group".

"Future Group", filiala din Romania a "Future Group PLC" din Cipru, reprezinta un joint venture intre familiile Rasin si Laznik, care sunt o prezenta activa pe piata autohtona din anul 1991, implicandu-se de-a lungul anilor in initierea, dezvoltarea, constructia si managementul unor semnificative proiecte rezidentiale, comerciale, industriale si logistice, cum ar fi Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip sau Hotelul Sinaia. In Romania, firma detine circa 1,5 milioane mp de teren, proiectele in curs de constructie sau in faza de pre-constructie acoperind aproximativ 400.000 mp. In cei peste 15 ani de activitate, partenerii au investit pe plan local peste 100 milioane de euro.

Pe langa constructiile Sitraco si Hotelul Golden Tulip, "Future Group" dezvolta, in Bucuresti, si ansamblul Eminescu, ce urmeaza sa fie finalizat la inceputul anului viitor. Recent, compania a inaugurat prima cladire de 74 de apartamente din cadrul proiectului rezidential "Green Park" din Iasi, urmand ca o a doua cladire sa fie predata beneficiarilor in cateva saptamani. In prezent, sunt in desfasurare lucrari pentru realizarea a inca opt blocuri cu 611 apartamente, investitia in aceste lucrari fiind de 40 milioane de euro.
   
Alina Toma Vereha