Fratii Negoita negociaza credite de 20 mil. euro

Finante Banci

02.06.2009 - Business standard

Fratii Ionut si Robert Negoita, proprietarii grupului de firme Pro Confort, se afla in negocieri pentru obtinerea unor credite bancare in valoare de peste 20 milioane de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru obtinerea capitalului de lucru, precum si pentru constructia mall-ului aflat in curs de constructie in zona Vitan din Bucuresti.

“Am inceput discutii pentru obtinerea unui imprumut de patru milioane de euro, pe care vrem sa il folosim drept capital de lucru pentru cheltuielile legate de proiectele actuale. In plus, vom demara discutii pentru alt credit, de 15-20 milioane de euro, pentru finantarea investitiei in mall-ul aflat in constructie”, a declarat pentru Business Standard Ionut Negoita, unul dintre actionarii grupului.

In 2008, acesta a inceput lucrarile la un proiect imobiliar mixt in zona Vitan, in apropiere de Rin Grand Hotel, aflat, de asemenea, in proprietatea fratilor Negoita, unde detin zece hectare de teren. Proiectul va include un imobil de birouri cu 13 etaje, un mall si 12 blocuri cu aproximativ 1.500 de apartamente. In luna aprilie, lucrarile la cladirea de birouri au ajuns la etajul trei, iar la mall, la primul etaj. Pana in prezent, Pro Confort a investit in jur de 12-15 mil. euro in proiect, suma necesara pana la terminarea lucrarilor fiind de circa 70-80 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei. Proiectul are ca data de finalizare prima parte a anului 2010.

De asemenea, Pro Confort are in derulare ansamblul rezidential Confort City, amplasat tot in zona Vitan, ce va include 1.700 de apartamente. Cifra de afaceri a grupului Pro Confort pe 2008 a fost de 60 mil. euro, din care ponderea imobiliarelor a fost de 60%, iar a activitatilor hoteliere - 40%.

Ionut si Robert Negoita sunt proprietarii Rin Grand Hotel, unul dintre cele mai mari hoteluri din estul Europei, in care au investit peste 60 mil. euro si care a fost evaluat la 120 mil. euro in 2008. Totodata, cei doi oameni de afaceri sunt proprietarii hotelurilor Confort, ai parcului acvatic Water Park de la Otopeni, care a insemnat o investitie de 3,5-4 mil. euro, si ai cartierului de vile Domus din Pipera, a carui valoare de piata se ridica la 35 mil. euro.