Fratii Negoita ieftinesc apartamentele cu peste 38.000 de euro

Imobiliare

08.05.2009 - Cotidianul
Fratii Negoita ieftinesc apartamentele cu peste 38.000 de euro

Un alt dezvoltator care participa la targul imobiliar de la Palatul Parlamentului se lauda cu un discount de 78.000 de euro.

In ansamblul rezidential Confort City, construit de compania fratilor Ionut si Robert Negoita, reducerile de pret valabile la Targul National Imobiliar variaza intre 38.000 si 47.000 de euro pe unitatea locativa, potrivit reprezentantului Domus Stil.
 
„Motivele pentru care preturile sunt mai mici sunt aceleasi ca in toate domeniile, criza financiara, respectiv lipsa clientilor. Preturile au ajuns la limita maxima, sunt mai mici cu 35%, mai mult de atat nu vor mai scadea“, ne-a spus Ionut Negoita, unul dintre actionarii companiei Pro Confort, care are in portofoliu si firma de dezvoltari imobiliare Domus Stil.
 
Astfel, la inceputul acestui an, un apartament de doua camere cu o suprafata construita de 73,5 metri patrati costa 94.000 de euro, acum acelasi apartament poate fi cumparat cu doar 56.000 de euro.
 
Apartamentele de trei camere, care au suprafete construite de 107 metri patrati, au un pret de 79.000 de euro, in timp ce in ianuarie se cereau in jur de 126.000 de euro. Preturile sunt finale si includ TVA. Dezvoltatorii sunt optimisti si isi pun sperantele in relaxarea creditarii pentru revenirea pietei imobiliare. „Cel mai important lucru pentru dezghetarea pietei imobiliare, respectiv a revigorarii vanzarilor este incurajarea creditarii. Daca se intampla asta, lucrurile vor incepe sa se lege“, a adaugat Ionut Negoita.
 
Nu este un caz singular. Daca in anii trecuti fiecare dezvoltator avea pe parcursul evenimentelor imobiliare promotii, precum bucatarie mobilata, loc de parcare la jumatate de pret sau chiar cate o sticla de vin la fiecare apartament cumparat, acum dezvoltatorii lasa din pret zecii de mii de euro. Cea mai mare reducere de pret in cadrul Targului National Imobiliar (TNI) este cea a ansamblului rezidential Morilor, dezvoltat de firma Dagesh Group. Ansamblul este unul mai mic, de 24 de apartamente, din care au fost vandute 12. „Daca anul trecut un apartament de 100 de metri patrati construiti costa 228.000 de euro acum costa 150.000 de euro“, ne-a spus Viorica Dragotel, reprezentant vanzari al Dagesh Group. TNI se desfasoara pana in 10 mai, iar taxa de intrare este de 5 lei.
 
Scaderi de 20%
Un alt ansamblu de apartamente la care preturile au fost reduse este Greenfield, dezvoltat de compania Impact. „Preturile sunt mai mici cu aproximativ 20% in prezent, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Spre exemplu, o locuinta care acum cateva luni costa 78.000 de euro acum costa 61.600 de euro“, ne-a spus Marius Balaceanu, consultant vanzari Impact. Un alt ansamblu la care preturile au fost modificate in avantajul clientului este Primavara: 4.000-5.000 de euro pentru fiecare unitate locativa.