Final Distribution intra pe piata producatorilor de jgheaburi si burlane cu brandul NOVATIK

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

Final Distribution intra pe piata producatorilor de jgheaburi si burlane cu brandul NOVATIK

In urma unei investitii de 500.000 euro, Final Distribution, importatorul brandurilor de materiale de constructii Gerard, Delta si Keylite, a deschis in Baicoi - Prahova o linie de productie de jgheaburi si burlane. Comercializat sub brandul NOVATIK, sistemul pluvial produs la Baicoi va putea asigura un volum de 3,5 milioane ml/an pentru burlane si 1 milion ml/an pentru jgheaburi.
„Dupa cinci ani de prezenta pe piata materialelor de constructii in calitate de importator de branduri premium, perioada in care am experimentat si boom-ul si criza economica, la sfarsitul anului trecut am considerat ca este momentul sa investim in propria linie de productie. Am decis sa intram cu un sistem de jgheaburi si burlane pentru ca se integreaza foarte bine cu celelalte branduri din portofoliu, asigurand un sistem complet pentru acoperis, dar si pentru ca face parte din strategia “one stop shop” pe care dorim sa o promovam in Romania. In plus, pe piata sistemelor pluviale sunt inca foarte putine branduri locale, care sa raspunda nevoilor actuale ale romanilor” a declarat Dan Mircescu, Director General Final Distribution.
NOVATIK asigura un sistem complet de drenaj, prin 4 categorii de produse adresate atat clientilor finali, cat si distribuitorilor:
- Clienti finali: NOVATIK Ronda (model semicircular) si NOVATIK Quadra (model rectangular)
- Distribuitori: NOVATIK Prima (materie prima) si NOVATIK Plus (echipamente si scule)
“NOVATIK se adreseaza segmentului rezidential, venind din start cu un pret atractiv asigurat prin productia locala, care il va face disponibil pentru majoritatea clientilor de pe aceasta piata. Pentru 2011, ne asteptam ca segmentul de jgheaburi si burlane NOVATIK sa detina o pondere de 17% din cifra de afaceri a companiei” a adaugat Dan Mircescu.
Piata jgheaburilor si burlanelor din Romania este estimata la o valoare de 20 milioane euro, din care productia locala reprezinta mai putin de 30%. Pentru 2011, Final Distribution estimeaza vanzari de peste 1 milion de euro din segmentul de productie jgheaburi si burlane NOVATIK.
Final Distribution a incheiat in 2010 cu o cifra de afaceri de peste 4 milioane euro, mentinandu-se la nivelul anului 2009.  Pentru 2011 compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aprox. 20% fata de 2010, pe fondul dezvoltarii portofoliului de produse.
________________________________________________________________________
Despre Final Distribution:
FINAL DISTRIBUTION activeaza ca importator si distribuitor pe piata materialelor de constructii premium din Romania oferind un pachet complet de solutii pentru acoperis prin portofoliul de produse: tigla cu acoperire de piatra naturala GERARD, ferestre de mansarda KEYLITE si membrane de protectie pentru acoperis si fundatii DELTA.
In  anul 2006, Final Distribution devine reprezentant exclusiv al brandului premium GERARD – tigla metalica cu acoperire de piatra naturala. Ca urmare a dezvoltarii unui parteneriat de succes cu compania producatoare AHI Roofing din Noua Zeelanda, la sfarsitul anului 2009 Final Distribution a ajuns sa detina prin vanzarile produsului GERARD peste 85% din piata tiglei metalice cu acoperire de piatra din Romania. Final Distribution, detine in portofoliu sau si membranele de protectie pentru acoperisuri si fundatii DELTA produse de compania Doerken din Germania si ferestrele de mansarda KEYLITE, produse de KEYSTONE – Irlanda de Nord