FCC ÅŸi Vegyepszer vor reabilita DN 66 pentru 70 milioane euro

PROIECTE / DEZVOLTARE , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

04.11.2007 - Curierul National

publicat pe 20.09.2007

 

Firmele de construcÅ£ii FCC Construccion din Spania ÅŸi Vegyepszer din Ungaria au câÅŸtigat licitaÅ£ia organizată de Compania NaÅ£ională de Autostrăzi ÅŸi Drumuri NaÅ£ionale pentru reabilitarea Drumului NaÅ£ional 66 FiliaÅŸi-PetroÅŸani, valoarea totală a contractelor fiind de 69,8 milioane euro, inclusiv TVA.

Valoarea contractului cu firma spaniolă este de 41,5 milioane de euro, iar compania ungară va executa lucrări în valoare de 28,3 milioane euro.

Lucrările vor viza modernizarea tronsoanelor Filiaşi-Rovinari (48,9 kilometri), respectiv Rovinari-Bumbeşti Jiu (44,6 kilometri).

Contractele au fost semnate la începutul lunii august, la licitaÅ£ie fiind depuse zece oferte, câte cinci pentru fiecare tronson.

Proiectul va fi finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi de Guvern.

FCC Construccion va participa, de asemenea, la construcÅ£ia pasajului Basarab din BucureÅŸti, în parteneriat cu firma italiană Astaldi, ÅŸi va realiza podul de peste Dunăre care va uni România ÅŸi Bulgaria, între localităţile Vidin ÅŸi Calafat, proiect de 100 de milioane de euro. Firma Vegyepszer a depus o ofertă pentru construcÅ£ia primilor 19,5 kilometri ai autostrăzii BucureÅŸti-BraÅŸov, fără să fie însă selectată de autorităţi pentru derularea proiectului.