Fabryo, afaceri in crestere pe o piata in scadere cu 20%

Retail

14.07.2009 - Business Standard

Afacerile producatorului de lacuri si vopsele Fabryo Corporation au crescut, in primele sase luni, cu 3% in moneda nationala, in conditiile in care firma a renuntat la peste 400 de produse si ale unor scaderi generale la nivel de piata de 15-20%.

“Continuitatea proiectelor intr-un context de piata defavorabil s-a materializat in realizarea obiectivelor pe care ni le-am asumat pentru primul semestru. Aceste rezultate au in spate resurse financiare importante, o strategie bine conturata si o mobilizare fara precedent a organizatiei si a partenerilor nostri. Performantele permit continuarea investitiilor si in proiectele stabilite pentru a doua jumatate de an”, a declarat Aliz Kosza, directorul general executiv al companiei.

Anul trecut, Fabryo Corporation, companie controlata integral de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, a raportat in primele sase luni o crestere de 20-21% a afacerilor, fata de primul semestru din 2007. Din totalul cifrei de afaceri, consemnat in primul semestru, ponderea produselor decorative s-a mentinut la 94%, iar rationalizarea portofoliului, un proces pe care compania l-a derulat in 2008, a continuat sa duca la descresteri controlate pe categoriile secundare.