Fabrica de caramizi de 18 mil. euro in Gorj

Materiale de constructii

17.07.2009 - Business Standard

Companiile spaniole Ceratres si Exconsa intentioneaza sa investeasca 18 milioane de euro intr-o fabrica de caramida din argila, in comuna Bustuchin, judetul Gorj, pe amplasamentul unei unitati vechi.

Viitoarea fabrica ar genera 50 de locuri de munca si ar avea o productie de 400 tone de caramida pe zi”, a declarat primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, citat de Mediafax.

Ciocea a afirmat ca investitiile vor fi derulate de companiile Ceratres si Exconsa din Spania, care au deja fabrici similare functionale in tara de origine, si a estimat ca proiectul va deveni functional la sfarsitul anului viitor. Reprezentantii celor doua firme au declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Jiu, ca au ales drept locatie comuna Bustuchin intrucat argila din zona are calitati similare celei folosite de companii in Spania, fiind foarte buna pentru productia de caramida.

Oficialii au mai spus ca o mare parte a productiei va fi destinata exportului, dar si pietei interne, alti oameni de afaceri spanioli intentionand sa dezvolte in urmatorii ani proiecte imobiliare in Romania, in cadrul carora ar urma sa utilizeze caramida produsa la Bustuchin.