Extindere in zona Maratex

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

14.12.2007 - Evenimentul Zilei
Extindere in zona Maratex

Red Project Two a mai achizitionat 3,5 hectare de teren in zona mallului pe care il construieste.

 

Prima mare investitie din judetul Maramures care vizeaza constructia unui mall, pe locul fostei fabrici de textile Maratex, s-a extins cu inca trei hectare si jumatate, pe lânga cele zece hectare ale fabricii de textile. Terenul recent achizitionat apartine producatorului de ceramica SC Faimar SA si a fost scos la vânzare contra sumei de 5,7 milioane de euro.

Calin Dobra, reprezentantul firmei Red Project Two, cea care investeste in mall, spune ca nu exista inca un concept bine definit pentru destinatia terenului proaspat achizitionat. „S-ar putea sa extindem reteaua comerciala, sau poate o sa ne gândim la dezvoltarea unei zone rezidentiale”, a afirmat el.

Faimarul, mutat nu desfiintat

Dobra a mai spus ca intre cele doua parti, exista o intelegere conform careia SC Faimar SA are timp pâna anul viitor sa mute linia de productie la noul amplasament, care se afla in zona industriala a Baii Mari, in zona soselei de centura.

Ioan Nemes, directorul Faimar, spune ca niciunul din cei peste 400 de angajati nu va fi concediat. „Se pune problema de relocatie a Faimarului, având in vedere faptul ca am vândut terenul de pe bulevardul Bucuresti, vom realiza o noua investitie intr-o locatie adecvata, cu mentinerea aceluiasi numar de muncitori”, a precizat el. Luna iunie, dupa cum mai spune el, va fi o luna de concediu pentru angajati, timp in care utilajele vor fi mutate la noua locatie.

Societatea Faimar a fost construita in 1979 si a fost ani la rând cel mai mare producator de ceramica din tara. Din 2005, firma a inceput sa functioneze in pierdere, care in 2006 a ajuns la 3.300.000 de lei. In urma acestor pierderi s-a decis vânzarea sediului principal situat pe bulevardul Bucuresti din Baia Mare, societatea mai având doua sedii satelit.

PROIECTE

Trei centre multifunctionale la Baia Mare


Proiectul Red Project Two, care valoreaza circa 75 de milioane de euro, va include un mall cu hipermarket, trei cladiri de birouri si un hotel de trei stele. În plus, va exista si o zona de distractie, cu restaurante si cinematografe. Complexul va fi dat in folosinta, conform investitorilor, pâna la inceputul anului 2009. Mallul nu are inca un nume stabilit.

In paralel, se va construi un mall din lantul Atrium Centers, pe un teren de sase hectare, situat pe bulevardul Independentei, in partea de vest a orasului. Atrium Center Baia Mare va avea o suprafata construita de circa 60.000 de metri patrati si o suprafata inchiriabila de 40.000 de metri patrati, constând intr-un hipermarket si peste 160 de magazine, precum si o parcare de peste 1.000 de locuri. Deschiderea este planificata pentru aprilie 2009, iar investitia va depasi 50 de milioane de euro. Dezvoltatorul este compania Dawney Day.

Al treilea proiect apartine fondului austriac de investitii Immoeast. Gold Plaza va avea o suprafata construita de 43.000 de metri patrati si va fi amplasat pe locul fostei fabrici de lapte din Baia Mare. Deschiderea este programata pentru sfarsitul anului viitor.

Angela Sabau