Exproprieri de 2,9 mil. lei pentru Bucuresti-Brasov

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

29.07.2009 - Business standard

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) ar putea plati despagubiri suplimentare de 2,92 milioane de lei pentru exproprierea unor terenuri, cu o suprafata de 31.655 metri patrati, amplasate pe tronsonul Campia Turzii-Gilau al Autostrazii Transilvania.

Cele 38 de terenuri sunt amplasate pe teritoriul localitatilor Gilau si Mihai Viteazu din judetul Cluj, pe tronsonul Campia Turzii-Gilau, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern, elaborat de MTI. Terenurile nu au putut fi incluse in hotararile de Guvern anterioare, din anii 2004 si 2005, pentru ca situatia juridica a acestora era incerta si nu dispuneau de documentatii cadastrale. Sumele necesare despagubirilor vor fi asigurate de la bugetul de stat prin MTI.

Potrivit unui protocol, incheiat in luna februarie intre Bechtel, constructorul autostrazii, si MTI, compania americana trebuie sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii-Gilau si viaductul de la Suplacu de Barcau, daca partea romana ii va pune la dispozitie terenurile necesare si va asigura finantarea. Proiectul de constructie a Autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro.