Exigenta cumparatorului: criteriu de departajare in alegerea casei

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

15.01.2008 - Curierul National
Exigenta cumparatorului: criteriu de departajare in alegerea casei

Solicitarile clientilor, dar ÅŸi concurenta existenta in piata obliga developerii sa vina in permanenta cu proiecte tot mai interesante pentru imobilele pe care le dezvolta. Astfel, pe langa locatie, suprafata, pret ÅŸi finisaje, potentialii clienti dornici de a-ÅŸi achizitiona o locuinta intr-un ansamblu rezidential au un nou criteriu de selectie: facilitatile oferite de dezvoltatori. Un restaurant, un bar, o cafenea, o piscina, o spalatorie, o sala de receptie sunt unele dintre cele mai importante facilitati oferite de marii dezvoltatori viitorilor proprietari. In piata exista ÅŸi proiecte rezidentiale completate de zone destinate spatiilor de relaxare ÅŸi de petrecere a timpului liber, precum sala de fitness, teren de tenis, fotbal, baschet, miniteren de golf ÅŸi, nu in ultimul rand, locuri de parcare in spatii special amenajate.

Un loc important in complexurile rezidentiale de lux a inceput sa il ocupe ÅŸi integrarea unui centru spa, unde viitorii rezidenti sa iÅŸi poata petrece timpul liber, nefiind nevoie sa se deplaseze foarte mult. Totodata, dezvoltatorii imobiliari au inceput implementarea unui sistem numit Building Managment Sistem sau "casa inteligenta".

Functiile acestui sistem sunt de a controla, monitoriza ÅŸi optimiza toate serviciile dintr-o cladire: incalzire, ventilatie, iluminare, acces control. Un astfel de ansamblu, care corespunde standardelor unei "cladiri inteligente", este complexul Sara Sea View, din statiunea Neptun - Olimp.

De asemenea, unul dintre ansamblurile promovate in exclusivitate de compania EuroMetropola ce va beneficia de prezenta unui centru spa este Besta Residence. Proiectul se va dezvolta pe malul lacului Buftea ÅŸi, spun reprezentantii companiei, intr-una dintre cele mai apreciate zone rezidentiale din apropierea Capitalei, va cuprinde 8 reÅŸedinte private (vile P+1). "De acest centru spa vor putea beneficia ÅŸi viitori proprietari ai unora dintre vilele care alcatuiesc minicomplexul Lake Village Residence, amplasat pe malul Lacului Zmeu, din apropierea oraÅŸului Buftea", sustin reprezentantii EuroMetropola.

Marius Covache