EXCLUSIV Top 300 Capital - Donald Trump:

Imobiliare

12.10.2010 - Capital
EXCLUSIV Top 300 Capital - Donald Trump:

Daca ar fi sa o ia de la zero, ar investi tot in imobiliare. Daca ar fi sa investeasca in Romania nu l-ar interesa nici energia verde, nici bursa si nici turismul. S-ar indrepta spre real estate, in pofida socului suferit de acest sector in ultimii doi ani de criza. Sau poate tocmai din acest motiv. Acestea sunt cateva dintre declaratiile celebrului si controversatului om de afaceri Donald Trump facute intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei Capital, pentru editia din acest an a Top 300 Capital, in care mai vorbeste despre antreprenoriat, despre deciziile grele carora un manager trebuie sa le faca fata in aceste vremuri dificile si despre cat de mult i-au folosit in afaceri sfaturile tatalui sau.

Reporter: Romania se afla in mijlocul unei serioase crize financiare si economice. Care este o prima lectie pe care o putem invata, asftel incat sa putem depasi acest moment

Donald Trump: Crizele financiare nu sunt nemaiintalnite. Ele apar. Lucrul cel mai important este sa te concentrezi pe solutii, nu pe probleme. Acestora din urma nu ar trebui sa li se permita sa intervina in abilitatea de a fi obiectiv in ceea ce priveste solutiile posibile.

Reporter: O parte a Uniunii Europene a reusit sa iasa din recesiune. Ce concluzii s-au tras?

Donald Trump: Au invatat cat de important este sa te uiti dupa solutii in loc sa pierzi vremea concentrandu-te pe probleme.

Reporter: Romania, alaturi de alte tari din regiune, a intampinat dificultati in solutionarea crizei. Cat de afectate de criza credeti ca sunt economiile fostelor tari comuniste, care azi sunt parte din Uniunea Europeana?

Donald Trump: Intreaga regiune este afectata, iar acest lucru (criza, n.red.) era predestinat sa se intample.

Reporter: S-a vorbit despre desfiintarea zonei euro. Cum vedeti dumneavoastra viitorul acestei zone, in urmatorii cinci ani?

Donald Trump: Vad ca moneda euro merge mai departe si se consolideaza. A fost solida pentru o buna perioada de timp si, cand se va echilibra din nou, va continua sa mearga bine.

Reporter: Criza economica a schimbat sensibil economia globala. Cum vedeti evolutia acesteia?

Donald Trump: Acest lucru este foarte dificil de estimat acum. Sa speram ca va redeveni stabila.

Reporter: Daca ar fi sa investiti in Romania, catre ce sectoare v-ati orienta? Imobiliare, energie verde, bursa, turism?

Donald Trump: Cum investitiile imobiliare sunt ceea ce stiu mai bine sa fac, si in Romania as investi tot in acest domeniu.

Reporter: Sectorul rezidential sau cel comercial?

Donald Trump: Inainte sa iau aceasta decizie, va trebui sa fac o cercetare de piata.