Exclusiv: Sarbu a cumparat un penthouse de 4,2 mil. euro in complexul lui Tiriac

Imobiliare

08.09.2009 - Business standard
Exclusiv: Sarbu a cumparat un penthouse de 4,2 mil. euro in complexul lui Tiriac

Adrian Sarbu, romanul cu pozitia cea mai inalta intr-o companie internationala, CEO al grupului american de televiziune CME International si fondatorul trustului de media local Media Pro, a achizitionat un penthouse in valoare de 4,2 mil. euro, in complexul rezidential de lux “La Stejari”, detinut de miliardarul Ion Tiriac, dupa cum au declarat pentru Business Standard surse apropiate tranzactiei. Aceasta este cea mai mare afacere incheiata pe piata imobiliara locala in 2009, dupa ce, in urma cu doua saptamani, Business Standard anunta o alta achizitie-record: pentru 3,5 mil. euro. Ariadna Avram, fondatoarea companiei Top Diagnostics, a cumparat fostul sediu al Ambasadei Malayesiei, situat in Piata Gheorghe Cantacuzino. Adrian Sarbu va prelua efectiv apartamentul de lux in primavara anului viitor, dupa ce se vor finaliza si ultimele lucrari care mai au loc in cadrul complexului rezidential.

Potrivit surselor Business Standard, Adrian Sarbu va mai investi alte 1,2 milioane de euro pentru a reamenaja apartamentul penthouse dupa propriul gust. Maria Apostol, directoarea de relatii publice a trustului, nu a putut fi contactata pentru comentarii pana la inchiderea editiei.

In acest moment, toate apartamentele tip penthouse si duplex din complexul rezidential de lux “La Stejari” sunt achizitionate sau rezervate, dupa cum spun reprezentantii Tiriac Imobiliare. In complex mai locuiesc si fotbalistul Cristian Chivu impreuna cu sotia sa, Adelina, Ion Tiriac si fiul sau, Ion Ion, precum si prieteni de-ai familiei miliardarului. Sarbu, numit recent Chief Executive Officer al CME, a vandut CME divizia grupului Media Pro de productie TV si cinema, MediaPro Entertainment, incasand pentru 91,25% din actiuni in jur de 97,6 milioane de dolari. Omul de afaceri roman va primi de la CME zece milioane de dolari cash, 2,2 milioane de actiuni CME (cu o valoare actuala de 44 mil. dolari) si va avea posibilitatea de a cumpara in viitor inca 850.000 de actiuni CME, la pretul din perioada in care s-a incheiat deal-ul. In urma acestei tranzactii, Sarbu va detine aproape 5% din actiunile grupului american.

Complexul rezidential “La Stejari” este situat in mijlocul Padurii Baneasa si cuprinde 19 cladiri, avand un total de 535 de apartamente cu cate doua pana la sapte camere. Suprafetele apartamentelor variaza intre 108 si 604 metri patrati, incluzand terasele.