Equest va investi 45 mil. € intr-un retail park la Ploiesti

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

22.09.2008 - Business Standard
Equest va investi 45 mil. € intr-un retail park la Ploiesti
Equest Balkan Properties, fond de investitii activ in sectorul imobiliar din Europa de Sud-Est, va investi circa 45 milioane de euro intr-un parc de retail la Ploiesti, cu o suprafata inchiriabila de circa 33.000 de metri patrati, si intentioneaza sa vanda proiectul Vitantis din Capitala, pentru a continua si alte investitii programate

“Am achizitionat deja 80.000 mp de teren in zona de sud a Ploiestiului, unde nu s-au mai anuntat proiecte de acest tip, si speram ca proiectul va fi finalizat intr-o perioada de 18 luni de la inceperea lucrarilor”, a declarat, la lansarea proiectului Vitantis din Capitala, George Teleman, partner Equest Investments Romania, citat de NewsIn. Pretul platit pentru terenul din Ploiesti se ridica la 12,5 milioane de euro, iar constructia va fi finalizata intr-o perioada de 18 luni de la inceperea lucrarilor. Referitor la proiectul Vitantis, George Teleman a declarat ca, “in momentul acesta, am inchiriat deja toate spatiile din cadrul proiectului Vitantis. Nu negam ca ne gandim deja la vanzarea acestui parc de retail, vom negocia cu cei interesati, iar fondurile pe care le vom obtine vor fi folosite pentru a ne finanta celelalte proiecte pe care le avem in Romania”.

Stocul de centre comerciale date deja in folosinta situeaza Romania pe ultimele locuri din Europa, cu 40,9 mp la mia de locuitori (media in Uniunea Europeana se situeaza la 195 mp la mia de locuitori), insa, in privinta noilor proiecte, ocupam locul al patrulea, se arata in raportul European Shopping Centers Report, emis de consultantul Cushman&Wakefield.

Astfel, pana la sfarsitul anului 2009, suprafata de centre comerciale noi anuntata pentru Romania este de 1,8 milioane mp, care se vor adauga celor 910.000 mp existenti la inceputului lui 2008, facand ca numarul de metri patrati la mia de locuitori sa ajunga, pana la sfarsitul lui 2009, la 127. Practic, in Romania, vom vorbi despre o triplare a stocului.

Equest a inaugurat oficial, saptamana trecuta, intreg centrul comercial Vitantis Shopping Center, investitia de peste 60 mil. euro concretizandu-se intr-un parc de retail de aproximativ 33.000 mp inchiriabili, in Sectorul 4 al Capitalei.

Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru public o galerie comerciala cu 75 de magazine si restaurante, desfasurata pe doua niveluri, si un magazin de mobila de 3.000 mp, al operatorului autohton Mobila Bontas.

Acestea se adauga magazinului Praktiker, hipermarketului Carrefour si retailerului de electronice si electrocasnice Technomarket, deschise in etapele anterioare ale proiectului. Equest mai detine in Romania proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafata totala de 11 hectare, situat in Bucharest West Logistics Park.

Ionut Giusca